|
Kredyt na kupno osrodka gastronomiczno-wypoczynkowego |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Jestem studentem, jestem zainteresowany kupnem lokalu w stanie surowym do wykonczenia. Chciałbym otworzyc osrodek gastronomiczno wypoczynkowy na pewnej wyżynie. Interesuja mnie kredyty. A moze jakies sposoby na uzyskanie kredytu, lub kozystnego inwestora. Pomysł jest-ale potrzeba pieniedzy;)
plan i pomysł to za mało żeby otworzyc interes trzeba miec też właśne fundusze wkład np 20 albo 25 % i wtedy można dopiero coś planowac bez wkładu własnego cieżko coś wymyślic ,żaden bank nie da dobrego kredyyu który bendzie miał małe oprocentowanie i będziemy w stanie spłacic
Bez urazy, ale w tym wieku masz niewielkie doświadczenie i w związku z tym, zaufanie banku do Ciebie będzie bardzo ograniczone. Wprawdzie nie ma rzeczy niemożliwych, ale musiałbyś mieć menedżera z sukcesami, który swoją osobą uwiarygodniłby Ciebie w rozmowach z bankiem. Albo wynająć firmę, która będzie zarządzać na zlecenie twoją firmą albo prowadzić obsługę outsourcingową Twojej firmy.
Kwestia budżetu inwestycyjnego oraz udziału w budżecie twoich środków własnych? Tego typu inwestycje mają rację bytu, ale trzeba do tego podejść profesjonalnie. Banki owszem, udzielają kredytów na tego typu inwestycje pod hipotekę, ale to dłuższy temat. Reasumując, najwłaściwszym byłoby zacząć od jakiegoś mniejszego biznesu.
|
|