|
Kredyt na otwarcie restauracji(domu przyjec) |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie!Wspolnie z przyjacielem planujemy zaciagniecie kredytu na rozpoczecie dzialalnosci gospodarczej.Myslimy o otwarciu restauracji(domu przyjec)w Polsce.Cala inwestycje szacuje na ok 500/600tys zl.Posiadamy srodki wlasne w wysokosci 200tys zl za ktore planujemy kupic grunt w odpowiedniej lokalizacji,co wyniesie ok 100tys zl,oraz rozpoczac prace budowlane.Nasze miesieczne dochody wynosza odpowiednio:1200Euro oraz 1100funtow.Ja pracuje w Holandii od 2 lat,a kolega w UK ok.1.5roku.Jakie w tym przypadku sa mozliwosci otrzymania pozostalej kwoty t.j ok 400tys zl? Z gory dziekuje za odpowidz!Pozdrawiam!Damian
Pogadajcie z bankiem, może comiesięczne wpływy na konta w ich banku będą dla nich bardziej przekonywujące. Postarajcie się o promesę kredytową, ale ja osobiscie nie zaczynałbym inwestycji przed promesą kredytową. Pokażcie kasę bankowi, niech pieniadze poleżą na jakiejś lokacie w ich banku, a na pewno zostaniecie lepiej potraktowani niż ci, co przychodzą do banku mówiąc, że za trzy dni potrzebują kredytu. W waszej sytuacji jedynym minusem jest to, że de facto zarabiacie w UE, a nie w Polsce, a banki nie są jeszcze do tego przygotowane. Tylko, że nie dajcie się wpuścić w maliny bankowi, który powie, żebyście najpierw wpłacili pieniądze na lokatę, a później się zobaczy jak będzie z kredytem. Jak coś takiego usłyszycie, to trzeba będzie odpowiednio zareagować
zapytaj w pko bp lub sa nie pamietam ale udzielaja kredytow na zagraniczna umowe o prace i rozpatruja je indywidualnie taka odpowiedz otrzymalem bo mam podobna sytuacje
|
|