|
Kredyt na panienskie nazwisko |
Kredyt na panienskie nazwisko
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Mam maly problem. Potrzebuje wziasc kredyt w banku i mam w zwiazku z tym problem gdyż 2 miesiace temu wzielem slub i mam inne nazwisko niz dotychczas a nie posiadam jeszcze dowodu na nowe nazwisko czy jak pojde do banku i wezme kredyt na stare nazwisko to czy oni w banku moga to jakos sprawdzic? A sytuacja mnie nagli i potrzebuje pilnie pieniedzy a na dowod musze jeszcze miesiac czekac.
jesli masz teraz inne nazwisko , to wziecie kredytu na stare nazwisko jest przestępstwem
mogą być z tego niezłe jaja i nie chodzi o to czy go spłacisz czy nie , ale o to ze posługujesz się innym nazwiskiem nawet podpis na kredycie bedzie uznany za złozenie fałszywych oswiadczen i oszustwo dowala ci 233 KK i pojdziesz siedzieć ... no dobra , za pierwszy raz to dostaniesz w zawieszeniu
Masakra. Tak myślałam. a jak np. pokażę im zaświadczenie że mam inne nazwisko tn. akt małżeństwa to mogę wziąść wtedy kredyt? Bo jak narazie to stary dowód to mój jedyny dokument tożsamości.
no to tak mów ze masz akt małzenski to to tez jest dowód ze zmieniłas nazwisko w połaczeniu ze starym dowodem to juz coś myslałem ze chcesz wyłudzic kredyt na strar nazwisko zeby orznąc bank i nie spłacać ze chcesz zrobic przekręt ale sie rypło ............................. juz miałem dzwonic na prokuraturę
Spokojnie, jestem naprawdę uczciwą osobą. Daleka jestem od takich przekrętów, mam dwoje małych dzieci więc nie w głowie mi takie rzeczy. Czyli akt małzeństwa wystarczy tzn. może uzna to jakiś bank jako dowód tożsamości w połączeniu ze starym dowodem?
Banki zazwyczaj podchodzą do tego przychylnie. Jeśli pokażesz im akt małżeństwa i stary dowód to powinno przejść. W sumie każdy (nawet analitycy) wie, że nowy dowód to nie jest kwestia dni. W takim przypadku pewnie będzie jakieś oświadczenie o dostarczenie nowych dowodów tożsamości
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kredyt na panienskie nazwisko": - sławne nazwisko - Nieprawdziwe nazwisko - Nazwisko w nazwie firmy - Prawnik - jak wypromowac nazwisko ? - Czy nazwisko jest konieczne na pieczątce?
• Strona 1 z 1
|
|