|
Kredyt na rozpoczęcie |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
CZy jest jakiś dostępny kredyt na rozpoczęcie interesu??interesuje mnie około 50 tysięcy... oprócz kredytu z urzędu pracy.Interesuje mnie Kredyt na otwarcie sklepu a konkretniej na sklep z odzieżą.z góry dziękuje za odpowiedź.
Pięćdziesiąt tysięcy? To potrzebujesz tyle na sam lokal. A gdzie asortyment?
Kredyt z PUPu..? A byłeś w ogóle w urzędzie..?? ;-)
ja mam podobny problem:)
a mianowicie.Chcialbym otworzyc sklep a nie mam srodkow i ciekawi mnie czy moglbym otrzymac kredyt jesli nie mam pracy ??
acha no i nie jestem zarejestrowany w PUP poniewaz niby mam jeszcze prace ale juz tam nie wyrabiam nerwowo:(i wlasnie chcialbym pracowac na siebie a nie na jakiegos cwaniaczka
Jestem nowy na tym forum i chciałbym żeby ktos mi pomogł w tym zagadnieniu...czy jest jakiś kredyt na rozpoczęcie DG.potrzebowałbym kredyt w wysokości 200 tys. zł .na zakup magazynu.mam umowe o prace na stale jaki naj lepiej kredyt wziąć,i jaki bank mi go udzieli(tak zeby było jak naj mniej zabezpieczeń)
Gdzie ubiegac sie o kredyt na otwarcie wlasnego interesu,minimum 50,000zl,na zakup auta dostawczego i pierwsze wydatki.
Gdzie ubiegac sie o kredyt na otwarcie wlasnego interesu,minimum 50,000zl,na zakup auta dostawczego i pierwsze wydatki.
jestem nowy na tym forum i chciałbym żeby ktos mi pomógł w tym zagadnieniu...czy jest jakiś kredyt na rozpoczęcie DG.potrzebowałbym kredyt w wysokości 200 tys. zł .na zakup magazynu.mam umowe o prace na stale jaki naj lepiej kredyt wziąć,i jaki bank mi go udzieli(tak żeby było jak naj mniej zabezpieczeń)
Slyszalem, ze Bank Bise jest dosyc przychylny rozpoczynajacym przedsiebiorstwom, ale zasada jest prosta. Dadza kredyt maxymalnie w takiej wysokosci ile srodkow udalo sie wam zdobyc na wlasna reke + konieczny dobry ( przekonujacy i klarowny) business plan!!!
Czyli masz swoje 50 000 damy Ci max drugie tyle. Niestety nadal najlepszym zrodlem kapitalu na start sa znajomi i rodzina.
a jakie ten bank chce zabezpieczenie pod ten kredyt?
Praktycznie w każdym znanym mi banku jako zabezpieczenie kredytu inwestycyjnego (a takim jest kredyt na rozpoczęcie działalności) będzie ten środek trwały lub wyposażenie które będzie współfinansowane kredytem.
Tylko pamiętajcie - że podstawą jest dobry business plan. No i trzeba pamiętać że w każdym kredycie inwestycyjnym bank życzy sobie udziału własnego - najczęściej 20 % netto. Ponieważ na swoim podwórku zajmuję się tematyką m.in takich kredytów- jeśli ktoś chciałby poznać jakieś szczegóły - mogę spróbować dokładniej to wyjaśnić drogą mailową lub priv'em
|
|