Ja też szukam ciekawej oferty na kredyt lub leasing na samochód. Jak narazie jedyną propozycją leasingu był dla mnie EFL. Tylko on chcą dać w leasing samochód dla zupełnie nowej firmy.
Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
|
Kredyt na samochód - strona 2 |
Kredyt na samochód
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ja też szukam ciekawej oferty na kredyt lub leasing na samochód. Jak narazie jedyną propozycją leasingu był dla mnie EFL. Tylko on chcą dać w leasing samochód dla zupełnie nowej firmy.
Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
jaka jest Twoja decyzja wogole, kredyt czy leasing? dostales tylko jedna oferte, przez to ze dopiero rozpoczynasz dzialalnosc?
Ja raczej skłaniałbym się ku leasingowi.
Z tego co się orientowałem większość firm leasingowych dla nowych firm nie jest zbyt przychylna, trzeba działać na rynku min 3 lub 6 miesięcy. Dla mnie to bzdura, jedynie EFL ma oferte dla nowych firm. Przynajmniej nic innego narazie nie znalazłem.
ja nie prowadze dzialalnosci wiec pozostaje mi kredyt i szukam ciekawej oferty, ktora z tego co slyszalem moze byc nawet konkurencja dla leasingu.
niewiecie moze czy istnieja takie kredyty - nie wykazuje zadnej umowy oprace czyli takjaby brak dochodu
potrzebuje 35 tys na samochud i mugby tern samochud byc wlasnoscia banku dopuki nie splace kredytu kredyt na okres 7 lat lecz z mozliwocia szybszego splacenia np po pol roku wysokosc odsetek nie jest wazna lecz w granicach rozsadku orietujecie sie
Nie ma kredytów stricte na samochód ... bank natomiast zapyta Cię w przypadku kredytu konsumenckiego (do 80tyś złotych zgodnie z ustawą o kredycie konsumenckim) na cel przeznaczenia środków które od niego pożyczasz nie jest to natomiast kredyt samochodowy.
- sens ? Swoją drogą wzięcie kredytu na samochód - dla siebie prywatnie - jest wysoko nie opłacalne bo samochód to jedno z tych dóbr którego amortyzacja czyli koszt czyli .... cena spada w przypadku nowego auta o 5o% w ciągu pierwszych trzech lat użytkowania. Czyli tracisz połowę wartości auta podczas jego sprzedaży + dolicz do tego cenę kredytu (nie tylko faktyczne odsetki ale również cenę "ukrytą" w ciągu okresu kredytowania ) no i oczywiście fakt, że kredyt chcąc nie chcąc musisz regularnie spłacać (spłacisz wcześniej ... też zapłacisz) - jeżeli jest to samochód do firmy są inne możliwości pozyskania środków na ww auto (choćby leasing ? :) ) aaa i nie ma kredytu pod zastaw zerowego dochodu :)
Chce kupic uzywany samochod. Mam odlozone 4000 i teraz chcialbym wziac kredyt na 4000 (max 5000). Gdzie bedzie najlepiej i najkorzystniej wziac? Drugie pytanie dotyczy moich zarobkow. Czy kwota kredytu uzalezniona bedzie od moich zarobkow?
witam mam pytanie:
chce zmienic auto - mam teraz passata b5 o wartosci ok 20tys zl a chce kupic takie za ok 60tys tylko chce by raty byly male ok 400-500zl miesiecznie to wyjdzie pewnie z 15 lat ale sie na to godze tylko czy ktos mi da taki kredyt :) oczywiscie moze byc pod zastaw auta z tym nie ma klopotu. Myslalem o tym by wziac kredut na cala sume 60tys i kupic auto a nastepnie sprzedac obecne i kaske z niego przeznaczyc na splate czesci kredytu. Prosze o pomoc. Edit: moze byc klopot z zaswiadczeniem o dochodach ale przy zastawie chyba nie powinien to byc jakis duzy problem co??
kredyt na auto max 10 lat ;]
Sprawdź również podobne tematy:
- Kredyt czy leasing na samochód?
- Kredyt na samochod dostawczy - Kredyt na samochód- bez zaświadczeń - Kredyt Na Samochód a wliczanie w koszty - Samochód firmowy w kredyt czy w leasing - Kredyt na samochód bez zaśwwiadczeń o zarobkach - Kredyt na samochod w Dominet Bank - Potrzebny kredyt bez bik na samochód (działalność gospodarcz - Kredyt, samochod, firma poza granicami kraju.... Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|