przepraszam małe nieporozumienie:)
oczywiiście można ubezpieczyc samochod wszystkimi mozliwymi pakietami:)
|
Kredyt samochodowy - strona 2 |
Kredyt samochodowy
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
przepraszam małe nieporozumienie:)
oczywiiście można ubezpieczyc samochod wszystkimi mozliwymi pakietami:)
Witam,mam 21 lat,dzialalnosc od 7 miesiecy.Potrzebuje kupic samochod 1-2letni,cena ok 35tys.Gdzie bez zadnych problemow dostane taki kredyt?
może leasing?
a jak wyglada sprawa leasingowania?Nigdy sie nie mialem z tym do czynienia.moglby mi ktos wyjasnic jak wyglada splata takie samochodu?
Najlepiej pogadaj ze swoim księgowym. To jest najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o kwestie podatkowe. Z grubsza firma leasingowa kupuje wskazany przez Ciebie samochód i daje Ci go do użytkowania. Ty spłacasz raty miesięcznie (tzw. leasingowe) i jak skończy się okres spłaty masz do możliwość wykupienia tego samochodu na własność za symboliczną kwotę( zazwyczaj 1 zł) lub wzięcia w leasing nowego samochodu, a stary zostaje w rozliczeniu. Różnica między zwykłym kredytem, a leasingiem jest taka, że formalnie samochód jest własnością leasingodawcy do momentu wykupu. dzięki temu możesz raty i amortyzacje wliczać w koszty prowadzonej działalności.
Pozdrawiam Ganesa Finance&Legal doradztwo finansowo-prawne
ostatnio konieczny do prowadzenia dg stal mi sie samochod. Chce kupic cos porzadniejszego zeby tym z kilka lat pojezdzic. Potrzebuje nie duzo, ale potrzebuje- ok 15.000zł. Czy ktos z was na forum bral gdzies kredyt samochodowy? Jezeli tak to prosze o szczegoly. Oraz poprosze o info na temat roznych kredytow- gdzie najlepiej.
P.S. Przeczyscilem troche google ale nie znalazlem interesujacych mnie konkretow
Jeśli chodzi o taką kwotę to lepiej zaciągnąć zwykły kredyt gotówkowy, ponieważ unika się niedogodności związanych z zastawieniem samochodu, a do tego nie trzeba robić cesji z AC oraz w kazdej chwili można sprzedać samochód bez zgody banku.
Kredyt w takiej wysokości bez prowizji na 5 lat będzie miał ratę ok. 350 pln. Jeśli byłby Pan zainteresowany proszę o kontakt Pozdrawiam Ganesa Finance&Legal doradztwo finansowo-prawne
dziekuje za odpowiedz. dostalem kredyt gotowkowy na 10k w swoim banku. W sumie niepotrzebnie go bralem, no ale wszystkiego nie da sie przewidziec ;)
Sprawdź również podobne tematy:
- Kredyt samochodowy
- Super kredyt samochodowy - Kredyt na warsztat samochodowy - KREDYT SAMOCHODOWY DLA FIRMY - NAJLEPSZY KREDYT SAMOCHODOWY DLA CIEBIE!!! - Kredyt samochodowy oprocentowanie nawet do 7,9 % - Kredyt samochodowy bez udokumentowania dochodow - Jak zaksięgować koszty (kredyt samochodowy) - Kredyt samochodowy - krótka umowa !!! Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|