|
kręgielnia |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam, orientuje się ktoś jaki nakład finansowy jest potrzebny do otwarcia kręgielni? 10 torów, do tego bar z bilardem,ok 5 stołów, automaty do gry (cymbergaje, symulatory itp) i ew jakiś plac zabaw dla dzieci?
To zależy od powierzchni i lokalizacji. Jeżeli wszystko profesjonalnie i budowane od zera sądzę, że około miliona złotych.
Nie mam dźwięku. Ile trzeba w końcu na ten biznes?
Thor nie pomyliłeś się. W programie do którego dałem link twierdzą, że koszt to od 1 do 1,5 mln + powmieszczenie o powierzchni około 3 tyś m2. Miesięczny koszt prowadzenia kręgielni to około 100 tyś zł
pzdr
witam.jest temat i moge sie wypowiedziec bo znam ten temat.jestem zawodnikiem bowlingu od 7 lat znam wlascicieli jezdze po swiecie po rpznych kregielniach od zawodow komercyjnych po mistrzostwa swiata i to co napewno moge powiedziec to: jezeli otwieranie kregielni to tylko na wlasnej ziemi w hali lub tym podobne .placenie za wynajem w centrach handlowych (lepiej oddac biednym dzieciom) sa chore czynsze .wiekszosc kregielni na zachodzie i na swiecie jest poza miastem mozna tak nazwac prawie ze w stodolach w centrach handlowych takze ale gra tam w porownaniu do polski 1000 razy wiecej zawodnikow w polsce zrzeszonych jest 400 ...kregielnie tam w wiekszosci zarabiaja na zawodnikach tanie gry ale taki zawodnik je i pije (na tym zarabiaja) u nas jest troszke inaczej....pracowalem na kregielni wiec wiem tylko ziemia jakas hala tory w lesing barek restauracja ,byc moze stoly do bilarda i mozna zaczynac ale jest to gruba inwestycja.a propo poprzednika firma gemax sprowadza tory ale nie zawracal bym nimi glowy to chala.tory brunswick albo amf .no i bez maszynki do smarowania torow nie ma co zaczynac dobra maszyna to koszt 20000 euro.
|
|