|
Kręgielnia |
Kręgielnia
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam, orientuje się ktoś jaki nakład finansowy jest potrzebny do otwarcia kręgielni? 10 torów, do tego bar z bilardem,ok 5 stołów, automaty do gry (cymbergaje, symulatory itp) i ew jakiś plac zabaw dla dzieci?
To zależy od powierzchni i lokalizacji. Jeżeli wszystko profesjonalnie i budowane od zera sądzę, że około miliona złotych.
Nie mam dźwięku. Ile trzeba w końcu na ten biznes?
Thor nie pomyliłeś się. W programie do którego dałem link twierdzą, że koszt to od 1 do 1,5 mln + powmieszczenie o powierzchni około 3 tyś m2. Miesięczny koszt prowadzenia kręgielni to około 100 tyś zł
pzdr
witam.jest temat i moge sie wypowiedziec bo znam ten temat.jestem zawodnikiem bowlingu od 7 lat znam wlascicieli jezdze po swiecie po rpznych kregielniach od zawodow komercyjnych po mistrzostwa swiata i to co napewno moge powiedziec to: jezeli otwieranie kregielni to tylko na wlasnej ziemi w hali lub tym podobne .placenie za wynajem w centrach handlowych (lepiej oddac biednym dzieciom) sa chore czynsze .wiekszosc kregielni na zachodzie i na swiecie jest poza miastem mozna tak nazwac prawie ze w stodolach w centrach handlowych takze ale gra tam w porownaniu do polski 1000 razy wiecej zawodnikow w polsce zrzeszonych jest 400 ...kregielnie tam w wiekszosci zarabiaja na zawodnikach tanie gry ale taki zawodnik je i pije (na tym zarabiaja) u nas jest troszke inaczej....pracowalem na kregielni wiec wiem tylko ziemia jakas hala tory w lesing barek restauracja ,byc moze stoly do bilarda i mozna zaczynac ale jest to gruba inwestycja.a propo poprzednika firma gemax sprowadza tory ale nie zawracal bym nimi glowy to chala.tory brunswick albo amf .no i bez maszynki do smarowania torow nie ma co zaczynac dobra maszyna to koszt 20000 euro.
Hej,
Ostatnio nasunał mi sie pomysl zeby otworzyc kregielnie w moim miescie ale nie wiem gdzie sie dowiedziec jakie sa ogolne koszty sprzetu bo z pomieszczeniem juz sie orietowalem. Wiec prosze jezeli ktos wie wiecej prosze o info(gdzie moge dostac taki sprzet i i le mniej wiecej kosztuje) aha miasto pow. 120tys konkurecja slaba 1 lokal ale bardzo maly wiec mysle ze sie bedzie oplacalo. Proszę o opinie. Pozdraiwam
z tego co sŁyszalem koszt urządzenia kręgelni z 7 torami, bar , itp. itd. to koszt ok 600tyś z.
Jeśli nie masz takiej kwoty spróbuj nawiązać wspólprace z kimś kto już ma taką kregelnie i chcialby otworzyc 2
Jakie są teraz największe atrakcje w Twoim mieście?Czy jesteś pewien że mieszkańcy miasta będą chcieli spędzać w ten sposób wolny czas?
a jakie są ceny usług w kręgielni a dokładnie mi chodzi o cene za godzine .....?? bo z tego co wiem są to dosc wysokie ceny i nie kazdego stać ....... wiec wiecej info na ten temat ....Ale jest drugie wyjscie nizsza cena ale za to nadrobisz iloscią ludzi i bedzie ich wiecej i wiecej zarobisz .,..takie są realia iloscią a nizszą marzą
W takim mieście 300tys. zł powinno wystarczyc na samo wyposażenie kręgielni + do tego adaptacja lokalu.
Ceny za godzinę od 15 do nawet 80 złotych. Wszytsko zależy od miasta, lokalu i godziny. Znajdź sobie w necie firmę GEMAX, oni się zajmują wyposażaniem kręgielni.
Mam pytanie do wszystkich na forum. Czy ktoś z państwa ma jakieś pojecie na temat kręgielni jakieś linki odnośnie sprzedaży torów czy mogę sie starać o jakieś dotacje. Osobiście uważam ze pomysł jest dobry:) dodam ze mieszkam w 60tys mieście gdzie nie ma kręgielni a wszyscy dookoła mówią ze w mieście brakuje kręgielni i aquaparku tylko ze basen odpada bo na to potrzebne są ogromne nakłady finansowe.Kręgle w Polsce są coraz popularniejsze i jak na polska "kieszeń" nie są aż tak drogie. Dodam ze jestem początkującym "biznesmenem" który ma 100 pomysłów na minute i nie wie który z nich wybrać:) mam nadziej ze bardziej doświadczeni koledzy z forum mi troszeczkę doradzą :) pozdrawiam z góry dziękuje
Kręgielnia to duuży wydatek. Kiedyś byłem na weselu, gdzie obok były kręgle. Dokładnie już nie pamiętam, ale właściciel wspominał coś o kilkuset tysiącach za cały osprzęt do tego jednego stanowiska.
Nie musi to byc tzw pelnowymiarowa kregielnia z niezliczona iloscią torow. W moim miescie jest restauracja+pub+ 2 tory do grania w kregle. Ta kombinacja nadaje takiego prestizu, ze mimo bardzo wielu stolow to w weekendy nie ma tam gdzie usiasc, tory kręglowe takze puste nie stoją. Wiec mozna pomyslec wlasnie nad takim czyms.
wpisz w google hasło "kręgielnia" i juz bedziesz mial pelen obraz co, gdzie, jak i za ile.
Bardzo dobry pomysl, sam o tym mysle. U mnie w miescie (70 tys.) sa juz dwie kregielnie i bardzo dobrze prosperuja. najlepiej połączyc to z jakims malym ( chociaz niekoniecznie) pubem i sukces murowany. Życze powodzenia:)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|