Witam serdecznie
Zupelnie przypadkiem trafilem na to forum i chcialbym Panstwu przedstawic moj pomysl lub raczej zapoznac sie z Pnastwa opiniami na temat planu ktory chciałbym zrealizowac. Niestety jak to w zyciu bywa nie zawsze mamy to co chcemy wiec..... zaczynamy.
W przeciagu 2 lat potrzebuje zbudowac system ktory bedzie dostarczal mi dochodow na poziomie ok 1500 zl ( ah zapmnialem dodac ze mam 21 lat a 1500 zl to polowa sumy jaka jest mi potrzebna do udowodnienia pewnej osobie w Japonii ze nie ma rzeczy niemozliwych:)
Plan nad ktorym myslalem sklada sie z 3 czesci i wyglada nastepujaco:
Faza 1( to ta ktora w tej chwili jest niewykonalna z powodu zimy)
Chcialem skopiowac pomysl aktywnej sprzedaży perfum ktory powszechnie wystepuje w Warszawie i kilku innych miastach. W moim na szczescie nie dlatego jest taka mozliwosc.
Sa jednak 2 podstawowe problemy ktore stawiaja taka idee pod znakiem zapytania oto one:
1)LUDZIE( i to jest najwiekszy problem)- bardzo nieliczne jednostki godza sie na tego typu prace i moze sie okazac ze nawet jesli zaczna pracowac byc moze zrezygnuja szybciej niz sami przypuszczali. Wiem jak taki system dziala i znam jego wady. Potrefie rowniez wplywac na ludzi ale nie az w takim stopniu ze pokochaja tego typu prace.
2) Nadchodzi ZIMA a juz teraz temperatura jest za nika zeby w ogole myslec o ustawieniu kogos na ulicy i prowadzeniu takiej sprzedaży(sam bym tego nie zrobil za zadne skarby)
W tym przypadku faza1 zostala praktycznie zniszczona a przynajmniej zamrożona na kilka laddnych miesiecy.
W tym przypadku zaczalem szukac innych mozliwosci aby cos zbudowac w ta "zime". i to jest FAZA2( faza moze to zla nazwa raczej bym powiedzial mierna alternatywa dla fazy1)
PROSZE O JAKAS POMOC wlasnie jesli chodzi o ten pomysl
Moi znajomi szyja torby(damskie sportowe itd... wszselkiego rodzaju) I chcialbym zaczac je sprzedawac. PRoblem polega na tym ze o ile perfumy to jest towar ktorym mozna zmanipulowac potencjalnego klienta(dobra gra pol skukcesu) o tyle torba juz niestety nie:(
chialbym aby Panstwo przedstawili swoje pomysly na sposoby sprzedazy wlasnie tego towaru
Poniewaz mysle nad tym caly czas a allegro nie brzmi raczej zachecajaca:(
Bazar czy cos takiego??? Hmmm wolalbym w jakis bardziej energiczny i skuteczny sposob docierac do klienta.
Byc moze znaja Panstwo jakies inne alternatywy poza wlasnie bazrami/sklepikami/i allegro???
Bardzo mi na tym zalezy poniewaz nie chce zmarnowac tych kilku miesiecy
A to wszysko mialo prowadzic do......
FAZY 3
Czyli zbudowania( tak tak zbudowania) maszyny hmmm"rozrywkowej". (nie moge zdradzic szczegolow) ale juz wiem ze nie bedzie tania ale.... byc moze dochodowa.
Gdybym udalo mi sie polaczyc sprzedaz toreb(obecne kilka miesiecy). Wlaczenie w to sprzedazy perfum(wiosna lato) licze ze po roku moglbym realizowac projekt 3 ktory przy odrobinie szczescie zapeni mi osiagniecie mojego pierwotnego celu.
Licze na konstruktywne wypowiedzi szczegolnie jesli chodzi o FAZE2
Dizekuje i pozdrawiam.
P.S myslalem tez na rozlewnia perfum aby obnizyc koszty(patrz. faza1) Jednak nie mam pojecia jak sie do tego zabrac. Wiec jesli ktos ma jakis informacje na temat tego jak w praktyce cos takiego zbudowac oraz zna koszt takiego projektu to prosze o jakies dane