|
Króliki |
Króliki
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam 14 lat, króliki już długo choduje, jednak chciałbym aby sięto troche zwruciło, a więc w zeszłej jesieni zaopatrzyłem się w 3 samice królików, 2 nowozelandzkie i 1 belgijską. Dopuściłem je u kolegi, teraz jest pytanie jak na tym zarobić??? Młode już są... jak je sprzedać, na mięso, czy młode??? Nowozelandy niewiem po ile stoją... Jak je rozreklamować??? Mięso mógłbtm sam zrobić, oskurować itp... Mam pytanie, czy skupują skury??? nowozelandy są białe.... !!! Sprzedaż mięsa jest legalna?
Poszukaj odbiorców w sklepach zoologicznych.
Jako 14-latek zgodnie z prawem nic nikomu nie sprzedaż. Trochę za wcześnie na to żebyś się brał za biznes. Popracuj jeszcze nad ortografią bo robisz masakryczne błędy...
adasko.zory rozumiem, że nagminne błędy w postach rażą, mnie również. Ale co ma ortografia do hodowli królików? Ludzie opanujcie się trochę, połowa postów na tym forum jest na temat ortografii, a nie tematu poruszanego, wiem, że nie ma moderatora i to dziki zachód, ale bez przesady. Jak chłopak będzie handlował królikami to znajomość poprawnej polszczyzny będzie mu potrzebna jak nie wiem co. Dobrze, że zwracasz uwagę, ale nie róbmy wszędzie offa.
adasko.zory tez powinien popracowac nad ortografia. "Jako 14-latek zgodnie z prawem nic nikomu nie sprzedaż."
adamas niemożesz sam robić mięsa, potrzebne są warunki , na które sanepid musi przystać, to n ie takie łatwe jak sobie wyobrażasz, króliki są w cenie, i jest to chodliwy towar.ale masz za bójną wyobrażnie, daj sobie czasu, póki co to możesz oszczędzać i jak będziesz pełnoletni to możesz startować z biznesem.ale pomysł masz dobry, sam kiedyś otym myślałem, mam króliki u ojca na wsi, ale niemam czasu dojeżdżać jako żeby się tym zająć jako firma.do tego czasu jak będziesz pełnoletni zdobywaj doświadczenie, staraj się mieć samice do hodowli, i dobre samce, prowadz apre lini i na start biznesu bedzie jak znalazł.powodzenia.
pomysł na twój wiek dobry kiedyś sam nad tym myślałem. Mięsa nie radze sprzedawać chyba że znajomym bo inaczej to musi być lekarz itd... Zawsze korzystnie było sprzedawać na targu nawet takie małe jeżeli nie masz zbyt wiele miejsca a zostawiać tylko samice. No i idzie lato więc trzeba uważać na choroby :(
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Króliki": - KRÓLIKI:) - zwierzęta futerkowe/szynyszle, króliki ?
• Strona 1 z 1
|
|