|
Krus do tyłu o 2 lata? |
Krus do tyłu o 2 lata?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Autor
Wiadomość
witam ,zasłyszałem od pewnej osoby ze skolei jego znajomy chcąc odprowadzac składki do krus zapłacił składki dwa lata do tyłu,czy to możliwe? czy jest to fikcja a moze ktos z rodziny siedzi na stołku w krusie ,prosze o opinie .Jego celem było załorzenie działalnosci gospodarczej i odprowadzanie niskich skladek
możliwe
tylko co mu to dało nic zeby prowadzić dg na krusie trzeba opłacac składki przez 3 lata a nie 2 a ta sytuacja ze mu naliczyli za 2 lata wstecz to moze być w przypadku kiedy wszedł w posiadanie ziemi a składek nie płacił natomiast opłata w stecz zez poisadania ziemi nie wchodzi w grę zeby sie zarejestrowac w krusie trzeba złozyć kokument nabycia czy dziedziczenia , czy daowizny ziemi ten dokument tam zostaje kto normalny bedzie ryzykował pace i poswiadczenie nieprady w przypadku kiedy koles nie miał ziemi ????
co do lat opłaconych wstecz przeinaczyłem zapłacił 3 lata do tyłu, i tu by wszystko było juz jasne
Generalnie udałem sie do siedziby krusu i zaczerpnołem info. - mozna opłacic składki krus do tyłu ale ma to jedynie sens jesli jestesmy prawnymi posiadaczami gruntu ponad 3 lata -jesli nie jestesmy posiadaczami gruntu nie ma to sensu(przypadek dzierrzawy) poniewarz nigdzie nie zarejestrują nam wstecz umowy dzierrzawy pola jeszcze potwierdze informacje od kolegi czy w jgo przypadku był on posiadaczem pola
małe sprostowanie jesli masz grunt a nie płacisz innego ubezpiecznia społecznego to nie tylko
MOZESZ a MASZ OBOWIAZEK PŁCIĆ KRUS to mała ale istotna róznica krus ma 10 lat na takie przypadki i egzekwuje te naleznosci po trzech latach mozna rozpocząc prowadznie dg na krus ale od stycznia ma wejsc nowa ustwa co zmieni ? tego nawet edriej lepiej nie wie szykują sie ponoc zmiany
jak sie okazało ojciec tej osoby był w posiadaniu pola i podczas załatwaina formalnosci rodzina potwierdziła ze ich syn zajmował sie gospodarką, w ten sposob zatwierdzono mu dokumenty,Opłacił krus 3 lata do tyłu i legalnie zarejstrował DG.Sprytnie ale miał warunki do tego
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Krus do tyłu o 2 lata?": - Zus a Krus ? 2 lata Krusu .Co zrobić ? - Zamknięcie działalności- ile dnido tyłu?? - ZUS A KRUS-prowadzenia działalności na ZUS a później na KRUS - 220.000 na 3 lata - Na lata.
• Strona 1 z 1
|
|