Witam,
Chciałbym zapytać (jeśli są tu osoby związane z branżą stolarską lub edukacyjną-zwłaszcza tą drugą), jak wygląda sprawa nabywania krzeseł (na razie samych krzeseł ) przez placówki edukacyjne. Czy dyrektorzy do sal zakupują krzesła ( czy zestawy z ławkami) od handlowców odwiedzających ich szkoły, czy dyrektorzy sami po internecie i w PF szukają losowo trafione firmy i jeśli cena jest ok to zamawiają towar, czy mają swoich "ulubieńców", czy może jeżdżą na "jakieś"(nie znam tej branży) targi szkolnictwa/nauczycielskie?
Jakoś się złożyło , że kilka lat emu pracowałem w firmie produkującej krzesła szkolne wysyłane na zachód Europy. Mam znajomego, który akurat robi półprodukty w postaci siedzisk i oparć. Znam też ludzi robiących stelaże. Gdyby to połączyć to wystarczy atest i krzesło można sprzedać.
Z tym, że nigdy nie miałem firmy i nie zajmowałem się sprzedażą w takiej hermetycznej branży jak szkoły, uczelnie, przedszkola, stołówki itd.
Zdaję sobie sprawę,że całość przedsięwzięcia jest trudna, ale to dalszy plan. Mam zamiar odwiedzić moją panią dyr z podstawówki, pana dyr z technikum i kilka koleżanek zostało na uczelni więc może tez bym popytał, ale może tutaj coś mili czytelnicy forum wiedzą troszkę na ten temat i byłbym bardzo wdzięczny gdyby chcieli się wypowiedzieć.
Pozdrawiam, Patryk