|
Ksero jako Dodatek |
Ksero jako Dodatek
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
prowadze 3 komisy z telefonami w jednym mam mniejszy ruch niz w pozstalych, poprostu jest bardziej schowany, nie na glownej arteri, zastanawiam sie czy wprowadzenie ksera nie przyciagneloby klientow i zwiekswzylo oborty jaki jest koszt takiego ksera i potencjalny zysk, komis mam nie daleko sadu
Ceny kser w necie znajdziesz ;] zysk? jak przy uczelni to może być całkiem spory;] zwłaszcza w trakcie sesji ;]
uczelni nie ma ta chyba ani jedenj co najwyzej szkoly srednie, ale jaka kupic zeby nie stracic na naprawch i eksplatcji
ale takie do 5tys wystarczy czy to za malo na takie urzadzenie lepiej kupic nowe czy uzywane
Ksero, może bindowanie i laminowanie.
Maszynę dobierasz do przewidywalnego obciążenia. Przy większych ilościach warto posiadać kserokopiarkę z duplexem (dwustronne kopiowanie), i automatycznym podajnikiem dokumentów.
Przykładowo nową maszynę firmy X o prędkości 25 kopii/min. kupisz za 8 - 9 tys. netto. Używaną tej samej firmy, o zbliżonych parametrach można nabyć za około 3 - 3.5 tys. netto. Dodam, że firmy sprzedają teraz sprzęt używany z gwarancją, np. 12 miesięcy, lub 100 tys. kopii. Alternatywą może być dzierżawa kserokopiarki. Interesuje cię praktycznie tylko papier. Oni zajmują się resztą (toner, materiały eksploatacyjne, naprawy). Przy osiedlu dobrym pomysłem są wydruki z komputera. Bindowanie wskazane. Na laminowanie nie ma już mody ;)
Sprawdź również podobne tematy:
- OFE jako dodatek do działającej firmy
- Punkt opłat jako dodatek do działalności - Dodatek mieszkaniowy - Dodatek do kieszonkowego - Dodatek do uprawy pieczarki - Dodatek do każdego jogurtu - Dodatek za pracę w godzinach nocnych - Dodatek w gazecie prawnej? Czy reklama w dzienniku reg. ?? - Reklama lokalna czy dodatek świateczny w ogolnopolskiej Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|