Witam
Ostatnio do głowy przyszedł mi pomysł na biznes, a mianowicie zajął bym się sprzedażą drukarek, kserokopiarek, ploterów, faksów i innych urządzeń drukujących. Sprzedawał bym również materiały eksploatacyjne, czyli tonery, tusze itp. (oryginalne, zamienniki oraz regenerowane przeze mnie). Planowa bym też serwis. Całą działalność otworzył bym z kolega, który ma smykałkę do elektroniki i różnego typu napraw. Ja również znam się trochę na tego typu rzeczach. Czy wie ktoś skąd mógłbym otrzymać autoryzacje kilku producentów sprzętu (np. Canon, Konica Minolta ...) na serwis oraz dokumentacje techniczną? Do działalności wynajął bym lokal i urządził według potrzeb. Zakupił bym też dwa samochody np. Renault Kangoo (na początek używane kilkuletnie) potrzebne jako serwis i dostawa. Wiadomo musiałbym trochę zatowarować sklep (głównie materiały eksploatacyjne ponieważ sprzęt głównie dostępny byłby na zamówienie). Innych pomysłów mam dużo (np. do tego sklep internetowy) ale zastanawiam się czy warto otwierać ten biznes. Moim miejscem w którym chciałbym rozpocząć biznes jest duże miasto (ponad 500 tys. mieszkańców) pełne firm i instytucji (do których głównie skierowana jest działalność). Jak sądzicie czy biznes miałby jakieś szanse? W mieście jest trochę firm o podobnej działalności.