|
Księgarnia internetowa |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Postanowiłem założyć księgarni internetową. Domenę już mam. Serwer jest. Strona już prawie gotowa. Będę sprzedawał książki. Umowy z hurtowniami podpisane. Wymyśliłem już program lojalnościowy na przyszłość. Na razie płatność przelewem i za pobraniem przez pocztę polską. Będzie newsletter. Czy o czymś zapomniałem? Macie jakieś wskazówki?
Płatność przelewem poprzez płatności.pl czy inną firmę, możliwość zakupu bonów promocyjnych (voucherów) aby móc je później komuś podarować, no i promocja, promocja i promocja.
Są firmy, które ousourcesują produkcje voucherów?
Ale kody mozesz sam nadać.
Właśnie się zastanawiam, jak to rozegrać. Kody nadam sam i chyba będę sprzedawał je na stronie. Nie wiem, czy sens jest wysyłać jakiekolwiek bony w sensie fizycznym? Mogę wysyłać na maila. Tylko teraz jak rozwiązać kwestie bonów jako prezenty? Może opcja: zapłać, a maila z kodem wyślemy do wybranej osoby? .... a no i dzięki za wcześniejsze odpowiedzi. Porównuje właśnie serwisy z płatnościami, ale chyba zostanę przy platnosciach.pl
Oczywiście że elektroniczne, kod doładowywuje konto np. na 50 zł i za to można kupić w sklepie coś.
A konkurenci
EMPiK.com helion.pl merlin.pl Jaką masz receptę na konkurencję?
Inne ksiazki niz oni maja..
No i nie każdy lubi kupować w empiku czy w merlinie. Ja kupowalem czesto książki ale szukałem gdzie indziej.. Zaplacilem wiecej ale to nie bylo ważne dla mnie.
No właśnie nie wiem, jak to jest z ceną. Oczywiście można trzymać się koncepcji towaru luksusowego, ale w internecie wygląda to chyba troszkę inaczej. Uważam, że po pierwsze liczy się zaufanie. Ważna jest też marka, jednak może wystąpić niechęć do np. merlia, bo to lider rynku, a to czasem budzi lekko negatywne emocje. Na pewno ważne są sklepy niszowe np. księgarnia dla dzieci, bo kieruje się ona na określoną grupę docelową. Może mieć wtedy wyższą cenę, ale czujemy, że kupujemy od specjalistów w dziedzinie.
|
|