|
Kto mi odpowie na to pytanie ?? |
Kto mi odpowie na to pytanie ??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam - posiadam taki sklep motoryzacyjny - przy trasie miedzynarodwej oprocz tego jezdze na taxi - jakos to ciezko idzie ale mam taki pomysl zeby kupic jeepa i lawete tak do 2 t - nieraz sciagam taxi na lince jakies auto albo dzownie po pomoc - kolega mi zrobil taki plafon swietlny auto pomoc 24 h - ale nie wiem jak za to zabrac prosze o pomoc - czy musze rejestrowac cos wiecej - mnam tez auto szybka naprawe w dzialalnosci -
Powinieneś rozszerzyć przedmiot prowadzonej działalności gospodarczej
Jak kupisz Jeepa i zapniesz do niego lawetę to możesz przekroczyć DMC 3,5 t., a wtedy już nie tylko kat. E musisz mieć ale i winietkę. Jeśli mogę doradzić to lepiej jakiegoś busa, gotowego lub dać do przerobienia - łatwiej się manewruje, mniej kól do "pilnowania i wymiany" i wg. mnie mniejsze koszty. Poszukaj takiego z dubeltową kabiną, bo jak klenta z drogi będziesz ściągał to możesz od razu go załadować na tył do szoferki, nawet jeśli jechał z rodziną i odwozisz gościowi auto do warsztatu a gościa do hotelu i jesteś TAXI + HOLL. Do tego elektryczną wciągarkę, dobre CB radyjko, pomarańczowa kamizela na plecy i heja !!! :)
Pomysł nie jest głupi, mieszkam 200 metrów od W-wa - Katowice i koło mnie gościu też to prowadzi, ma aż 3 auta i widać, że mu się opłaca, ma do tego mechanikę pojazdową + układ z blacharzem, który mu pewnie "odpala" coś od każdego przytarganego klienta, najważniejsze jest tylko to, żebyś był pierwszy na miejscu, żeby Cię inny holownik nie ubiegł. Pomysł ma szanse wg. mnie - powodzenia życzę - pozdro koploper.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kto mi odpowie na to pytanie ??": - Kto odpowie na nurtujące mnie pytania... Prawa konsumenta! - pytanie o VAT - Pytanie o NIP - pytanie - 70 tys zl - Pytanie o ZUS?
• Strona 1 z 1
|
|