|
Kto pomoze? Biznesplan zakladu slusarskiego. |
Kto pomoze? Biznesplan zakladu slusarskiego.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Witam. Potrzebuje pomocy w napisaniu biznesplanu zakladu slusarskiego. Zaklad na poczatku bedzie zajmowal sie wszelkimi ogrodzeniami,bramami, balustradami itp. Ja sam mam bardzo duze doswiadczenie w tym temacie. Zastanawiam sie rowniez nad miejscem. Obecnie mieszkam w warszawie i mysle zeby tutaj to otworzyc. Z drugiej strony mysle nad moim rodzinnym miastem lubinem (nie mylic z lublinem). Wynajecie pomieszczenia bedzie tam napewno tansze. Jest to dosyc bogate miasto ze wzgledu na kopalnie miedzi. Ludzid dosc duzo buduja tutaj wiec chyba rynek zbytu bylby dobry. Prosze o jakas pomoc w napisaniu biznesplanu. Z gory dziekuje
a w czym ci konkretnie pomóc? masz z czymś problem? dochody i koszty znasz bo masz doświadczenie w temacie, nikt lepiej od ciebie tego nie zna. jak natrafisz na problem to napisz, a jak chcesz, żeby ktoś ci napisał, to zastanów się po co i też napisz, tyle że otwarcie. wielu ludzi deklaruje na forum, że robi takie rzeczy więc chętnych nie zabraknie. pozdrawiam przedświątecznie pozdrawiam
Szczerze mówiąc to nie wiem jak napisać taki biznesplan. Nigdy tego nie robiłem.
zawsze jest ten pierwszy raz :) poczytaj to na forum, co piwnno być uwzglenione w biznesplanie i zaczynaj: jak ma wygladać produkcja, czego potrzebujesz by produkować, ilu zatrudnionych i o jakich kwalfikacjach zatrudnić. Zorientuj się ile kosztują maszyny i urządzenia, ile zużywają prądu, gdzie i za ile bedziesz kupował surowce. a potem zastanów się ile i za ile musisz sprzedać ogrodzeń, zeby zarobić na proad, materiały, pracowników, Cebie, kredyty, ubezpieczenie itd. jak już bedziesz wiedział za ile musisz sprzedac ,to zastanów się czy aby na pewno w Lubinie i okolicy tyle się buduje, żeby to ktoś kupil. To jest jedna metoda - wychodzisz od kosztów i planujesz przychody. Jest też inna - sprawdzasz ile i jakie ogrodzenia itd są dostępne na rynku, i próbujesz znaleźć taką metodę produkcji i źrodła zopatrzenia by robić to lepiej i taniej. biznesplan to nie czary, to opis biznesu. Sprawozdania finnasowe mogą ci sprawić trudnośc, więc taką usługę kup ,ale dopiero wtedy jak będziesz sam miła pojęcie co i jak ma być zroione. pozdrawiam wielkanocnie i życzę powodzenia.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kto pomoze? Biznesplan zakladu slusarskiego.": - Potrzebny biznesplan zakładu ślusarskiego - Jedzonko ... z dostawa do zakladu pracy - jaka skuteczna reklama zakladu pogrzebowego??? - Poszukuję wspólnika do zakladu tworzyw sztucznych - Kto pomoże?
• Strona 1 z 1
|
|