|
Kto wymyśli nazwę dla mojej firmy Budowlanej |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
witam mam nazwę firmy ale niestety jest beznadziejna cieżka do zapamiętania temu prosze was o pomoc w wymyśleniu nazwy do mojej firmy ........A zajmuję sie wykończeniówką pod klucz wszystkim związanym z budownictwem mieszkaniowym .............. Za dobrą nazwę co z niej skorzystam autorowi jednej osobie tej nazwy dam niewielki Bonus Dzięki za pomoc oraz pomysły
Kielnia Entertainment Co.
gdzie moge zglosic sie po bonus?
polibud jest super sugeruje ze jestes prawdziwym fachowcem poliTECHNIKA budOWLANIEC
Odpusc sobie nazwe konczaca sie na EX, bo to juz trąca brakiem kreatywnosci z Twojej strony (przynajmniej mnie zawsze to odrzuca jak widze firmy, ktore maja takie koncowki). Kiedys widzialem firme Reklamex - oczywiscie zajmowala sie reklama, ale ja osobiscie nigdy nie powierzylbym dzialania marketingowe takiej firmie, bo mialbym spore watpliwosci co do ich kreatywnosci :)
"Za dobrą nazwę co z niej skorzystam autorowi jednej osobie tej nazwy dam niewielki Bonus"
Chłopie! "niewielki bonus? To ja mam pytanie? Zrób mi remont mieszkania. Za dobrą robotę dam Ci niewielki bonus na moje usługi, dobra?
technobud corporation ltd
U kogo chcesz wykańczać te mieszkania? Myślisz o zleceniach od osób indywidualnych, od deweloperów (oferują usługi wykańczania mieszkań) czy studiów projektujących wnętrza? Może masz na myśli jeszcze inny kanał sprzedaży? Czy to będą wykończenia wysokiej klasy? Czy kierowane do ludzi z dużymi pieniędzmi czy do takich, którzy liczą każdą złotówkę? To są ważne pytania, na tym etapie mimo wszystko ogólne, na które należałoby odpowiedzieć jeszcze zanim zaczniemy zastanawiać się nad marką. Te pytania pozwolą Ci również ukierunkować myśli w kierunku właściwego modelu biznesowego.
A odwołując się do wypowiedzi przedmówców, co będzie też ważne w kontakcie z każdym Klientem - ważne są konkretne korzyści, które zaoferujesz. Ludzie nie działają bezinteresownie. W tym przypadku przekazują Ci swoją kreatywność, która ma swoją dość wysoką cenę. W przypadku ludzi operujących w strefie biznesu, do których skierowałeś pytanie, należy być możliwie precyzyjnym... Jestem pewien, że znajdziemy dla Ciebie dobrą markę. Możemy też podyskutować o modelu biznesowym. -------------- Z poważaniem Łukasz Saniewski Lexperts
Hehe, podpisuję się pod wypowiedzią użytkownika "dobremiejsce" ;D
Słuchaj, dam Ci radę. Jeżeli chcesz mieć profesjonalną i dobrą nazwę, idź do SPECJALISTY i mu ZAPŁAĆ!! NA forum posypią się propozycje ludzi, którym jak coś wpadnie do głowy to napiszą i zmienisz nazwę z tragicznej na masakryczną. Pozdrawiam, Radek Rokita PS. RemBudPolEx - świetna nazwa ;] Remonty, Budowlanka, Polska, Ex - bo jest super ;D
nowy dom :)
Reprezentuje grupe osób, specjalistów od namingu. Jako grupa mamy w ciagu pół roku juz kilkadziesiat udanych realizacji.
Jak ktoś wyżej napisał. Naming to nie zabawa. Mozna sie pobawic i ekspreymentowac jak branża jest lekka, lightowa: agencja reklamy, projektant. Ale ty musisz miec nazwe która pomoże ci przekonac że jesteś dobrych fachowcem. Ktos musi cie jeszce zapamietac, sam zauwazyles, ze dotychczasowa nazwa była zła. Myslisz ze dajac jakiś bonus, o jakim nawet nic nie wiadomo, ktos ci zaoferuje w ciemno profesjonalne i dobre nazwy? Niestety nie. To są normalne usług. Za nie sie normalnie płaci. Jak chcesz, to ja pomagam charytatywnie w jednej akcji. Bedzie potrzebny remont (za Poznaniem). Moze byc latem. Chcesz? Nie ma sprawy, zrobimy ci profesjonalną nazwe ze profesjonalny remont. To jest fair, nie sądzisz? Co ty na to? Szczegóły na pw.
Nazwa firmy ok nie ma problemu. koledzy mają rację nazwa firmy to usługa. każda branża ma swoje narzędzia i doświadczenie. nie którzy wymyślili 100 nazw i żadna z firm nie odniosła sukcesu. życie. moja odpowiedź będzie połowiczna bo nie ma co Cię ganić. nie każdy też się zna na budowlance. Daj propozycję 20. my będziemy grupą fokusową i wyrazimy swoją opinię. oczywiście zrobisz jak chcesz ale nic nie tracisz a możesz dużo zyskać. a jak będziesz potrzebował np porady jak się reklamować to daj znać na priv. a tak miedzy nami dla mnie solidnie wyglądają te brygady które mają spójne kombinezony z logiem, to nie duży wydatek na wizerunek a na pewno się zwraca w ciągu 3 miesięcy. Pozdrawiam i cieaw jestem czy pomysł uznasz za dobry i będziesz chciał z niego korzystać.
Poz Piotr
Ja proponuję nazwę : Perfect & Bud- rem a na dole nazwy : naszą specjalnością są remonty...
Proszę o opinię. Czekam na Bonus i pozdrawiam.
Proponuję nazwę : Perfect Bud-rem
a na dole opis: naszą specjalnością są remonty... Proszę o opinię. Czekam na obiecany Bonus, pozdrawiam.
DomBłysk
plasteliniaz - trochę Cię koledzy pojechali. Cóż -bronią swojego interesu :)
Udziel sam sobie odpowiedzi na pytania jakie zadał Łukasz Saniewski- są sensowne i pozwolą Ci się odnaleźć. Szczególnie te o grupę docelową. Czy Twoi klienci zaakceptują nazwę: "Stone Int Development Group ", czy raczej "MalinoweWnętrza.pl". Nazwa firmy to nie wszystko - w takiej branży przede wszystkim liczy się opinia i poczta pantoflowa. Niemniej Panowie - kolega tylko zapytał, nie oczekujmy że każdy dysponuje budżetem na takie działania. Większość nowych firm nie decyduje się na takie. Pewnie na brak klientów nie możecie narzekać jeśli jesteście naprawdę dobrzy, zatem roztropna pomoc koledze (jak Łukasza Saniewskiego) nikogo nie zaboli i nikt od tego nie zbiednieje.
|
|