|
Która lokate wybrać? |
Która lokate wybrać?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
który z banków oferuje najlepsze lokaty na dzień dzisiejszy? co myślicie o lokatach w BZ WBK?
Niedawno pojawił się nowy gracz na rynku. Niejaki Idea bank oferujący lokaty z kapitalizacją dzienną powyżej 5 % w skali roku. Swoją drogą ciekawe czy uda mu się przebić na rynku.
Idea bank należy do holdingu getina, aktualnie jest lokata przedsiębiorcza na start na 8,04% / 3miesiące z kapitalizacją dzienną. Trzeba prowadzić działalność, nie może być zawieszona, podesłać im skan regonu i zezwolenia na DG.
P.S. W poprzednim poście zaniżyłem oprocentowanie o 0,01% :)
w wielu artykułach, które ostatnio czytałem, jedynie Idea Bank miał naprawdę ciekawą ofertę.. reszta jest daleko w tyle.
Idea Bank, bank dla ludzi przedsiębiorczych?
Nie tylko dla ludzi z ulicy też mają lokaty, są one zbliżone do getinonline.
ale śmieszne.wchodząc na strone Idea Bank, napisane jest praktycznie dla firm.
człowiek z ulicy, gdzie tak się mówi na zwykłych ludzi którzy zarobili troche gotówki i chcą zainwestować? tzn nie bierz tego ostatniego zwrotu na poważnie bo lokata to mały zysk, i niekoniecznie musi to być zysk, wole grać na giełdzie jak dotychczas ale to co ugrałem, nie chce stracić, i szukam też któregoś z banków dla których lokata może być zabezpieczeniem dla karty kredytowej.
Ja korzystam z oferty getin banku i jestem zadowolona z wyników!
Witam, lokaty w BZ WBK np. "Lokata Swobodnie Zarabiająca" dla 6 m-cy to 3,5%, natomiast taki sam produkt w Getin Banku, czy Open Finance - "Lokata Codzienna" to już 4,61% a promocyjna "Lokata Walentynkowa" to 4,8% netto. Polecam Getin, Open Finance oraz Idea Bank.
Pozdrawiam, Bogdan Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
Polecam lokatę startową w Getinie, ciekawe oprocentowanie i jest z tego co pamiętam na 2 m-ce.
Zamierzam założyć lokatę na kilka miesięcy ( do 6 maksymalnie) ale nie wiem w którym banku, może doradzicie mi coś? Nie prowadzę działalności gospodarczej, więc oferta Idea Bank odpada. Chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że obecnie strasznie niskie jest oprocentowanie lokat..
Możesz założyć również w Idea Banku (pisałem o tym wyżej, mają ofertę dla klientów indywidualnych jak dla firm) lub getinonline, oprocentowanie znajdziesz na ich stronach. Lepszą ofertę aktualnie ma meritumbank.pl o kilka setnych procenta.
Dziękuje za info, popytam w tych bankach, które wymieniłeś.
W sumie poczekałam trochę i założyłam lokatę (myślę, że opłacalna ) w Getinbanku, tę lokatę Maj, oprocentowana 7%, a na czysto wychodzi 5,97%. Lepszej oferty nie znalazłam ,a ta lokata to tylko 2 miesiące, więc jak będzie lepsza oferta to sobie zmienię
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Która lokate wybrać?": - Którą lokatę wybrać? - jaka lokate wybrac? - Jaka lokatę wybrac. - 50tyś. jaką lokatę wybrać ? - Jaką lokate wybrać najkorzystniej
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|