|
Która marka odzieżowa najlepsza ? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
Jak myslicie który z tych sklepów jest najpopularniejszy i w którym jest zawsze ruch , i na którym można najlepeij zarboić :D
Witam.
W zależności do jakiej grupy klientów chcesz trafić (młodzież do 18, do 25,itd.). Z Twojego postu wynika że chciałbyś trafić do jak największej grupy odbiorców, w sumie jak każdy sprzedawca ;) Wg mnie najlepszym wyborem byłaby firma reserved. Sam często robie u nich zakupy, ale to nie przez sympatie i przyzwyczajenie do firmy ich bym wybrał. Po pierwsze zawsze mają ogromy i ciekawy asortyment, jest z czego wybierać i w sklepach reserved można spotkać osoby z każdego przedziału wiekowego. Przystępne ceny. Odzież bardzo dobrej jakości. I firma jest bardzo dobrze znana w Polsce (reklama w TV) co sądzę jest dużym atutem.To tylko kilka powodów dla których wybrałbym tą własnie firme. Pozdrawiam Kamil
Najpopularniejszy to raczej BigStar, ruch zawsze jest w Reserved (z racji dużego wybory, szerokiego asortymentu od jeansów do kurtek marynarek), a zarobić najlepiej to już zależy od oferty dawcy ciuchów, może sie okazać że RV ma mniejszy dochód niż BS. Znowu to w branży jeansowej masz lepiej bo rzadsze kolekcje, spodnie są uniwersalne i każdy znajdzie coś dla siebie. W sklepach z jeansami ludzie jak wchodzą i pytają o rozmiar to już raczej wyjdą z zakupami. W pozostałych sklepach będzie dużo szukających czegoś dla siebie a może sie okazać mniejsza sprzedaż. Co do reserved w lublinie jest 2 sklepy i w każdym prawie zawsze kolejka do kasy (może to przez to że mają duże powierzchnie sklepowe).
jesli naprawde chesz miec niezalerznosc musisz stworzyc wlasny stayl marke,l chesz ja ma produkty i wlasna marke i szukam chetnych do wspolpracy na super warunkach
Piotr
ja nie wybrałabym żadnego z powyższych
Dodałbym jeszcze np:
-bershka -zara
witam
no wlasnie co z firma bershka slyszalem ze jest tylko w kilku miastach w Polsce ale ma super ubranka (mlodziezowe) napiszcie cos wiecej o tej firmie z kim sie kontaktowac w sprawie otwarcia bershka no i czy lubicie ten sklep pozdrawiam
zara berska same decyduja o lokalizacji swoich punktów reseved mysle ze takze nie znajduje sie w bazie franczyzodawców czasem warto poczytac coś na necie niz pytac tak na pałe ludzi którzy odpisuja ci bzdety i mieszja w głowie...bo ja moge dorzucić tez bóg wie ile sieci ale co z tego jak nie oferują franczyzy albo twoje miasto jest za mjałe albo lokal zły albo lokalizacja trzeba sie rozgladac i pytac u zrodeł
pozdrawiam
A co sadzicie o francuskiej firmie RG512 ???? Znacie ja. Bo zastanawiam sie nad otworzeniem sklepu w 160 tyś miesie ale raczej pod własna nazwa bo o franchisingu raczej niemysle. Brak wystarczającego kapitału aby myśleć o franchisingu ;/
witam
Czy orientuje się ktoś jakiego obrotu miesięcznego mogę się spodziewać w sklepie typu HOUSE / CROPP TOWN - miasto ok 40 tys mieszkańców. Bo tak kalkuluje sobie czy się opłaca w to wciągać, ale wiadomo kalkulacje kalkulacjami.... pozdrawiam
Sądzę, że dla takich marek będzie to przedział 300-1200zł/metr kwadratowy/miesiąc. Czyli jeżeli sklep bedzie miał 100 m.kw. to obrót powienien być w przedziale 30 000-120 000 PLN/miesiąc. Wiem, że przedział jest duży, ale jest to zalezne od wielu czynników: lokalizacja, towar, obsługa, konkurencja, merchandising, reklama.....
ja liczę ok 550 - 1200 zł za metr, mój znajomy ma mniejszy (ok. 60 m.kw.) sklepik innej firmy w podobnym mieście i ma ok 450 - 550 zł z metra, a odzież typu Trndy, Ups, Butik
No ale wiadomo ze sklepu Butik, Ups nie mozesz porownywac z marka House czy Cropp town bo to sa 2 bardzo rozne sklepy.
Wiadomo na franczyzie zarobisz chyba zawsze jesli masz dobre warunki, wiesz jak sie za to zabrac to jest wstanie zrobic naprawde duza kase. Tylko trzeba wiedziec z kim w takie umowy wchodzic
|
|