|
Którą oferte franchising-ową wybrac? - strona 2 |
Którą oferte franchising-ową wybrac?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ok to powiedzmy że mam stała prace i zarabiam 1300 zł na miesiąc wygrałem tesh na zakładach bukmacherskich w ostatnim roku 8000. mam odlożone z wypłat 5 tysięcy czyli razem 13 tysiecy . Na jaki kredyt lub dotacje mógłbym w tej sytuacji liczyć aby otworzyć jakąś dobrą firmę franchisingową (Dobra to znaczy tak aby zarobić te 5000 bo dla 2000 to chyba nie warto.) dodam jeszcze że sam mógłbym być na początku pracownikiem w swojej firmie czyli już te 2000 wiecej (bede sobie sam pensje płacił). I jaką firme polecacie z tej stronki http://www.franchising.info.pl/. Będe bardzo wdzięczny za pomoc.
Myślę, że może lepiej baw sie dalej w te zakłady, bo chyba masz zbyt duże oczekiwania i nie zdajesz sobie sprawy ile tio pracy będzie kosztowało. Jeżeli tak mały nakład finansowy mógłby gwarantować tak wysoki miesięczny zarobek to nie jeden by sie w to bawił. A poza tym myślisz, że potem firma stanie się "perpetum mobile" czy jak? Że potem już nic nie będziesz robił, inni będą pracować, a Ty będziesz zgarniał wysokie zyski?? Powodzenia
no przeciez pisałem że sam bym tam pracował a pozatym to chce wiedzieć ile zarbia taka działalnośc naprzykład taki athlantic albo biur podruży tak na oko czy to jest w przedziale od 1-3 tyś miesiecznie czy mozę 3-6 miesięcznie zysku chce wiedziec ogólenie bo nigdy nie prowadziłem firmy i nie mam wyobrażenia
na poczatku pewnie bys dokaldal,
chyba ze bedziesz mial lokal w super miejscu. z takimi pieniedzmi nie ma co Ci doradzac oferty franchasingowej, bo nie ma takiej. majac 13tys chcesz otworzyc sklep i jeszcze sie utrzymac (przynajmniej 2 miesiace?) nie ma szans. A nie majac pracy nikt Ci nie da pozyczki na ladne oczy. A nawet jak ja dostaniesz to odlicz sobie od "zysku" rate na splate.
Tak jak wcześniej pisałem na firme pzeznaczę około 50 tyś 13 mam swoich narazie ale otwieram tak może za pól roku jak dobrze pójdzie to swoich będe mmiał 20 i jeszcze pożyczka .
No to niech ktos normalny poradzi mi jaką oferte wybrać za te 50 tyś , ile mozna n tym zarobić ( tak na czysto a ja sam odlicze rachunki pensje i spłate kredytu) Z góry dziekuje
ale jak ktoś ma Ci coś doradzić, jak nie wei gdzie mieszkasz,czego nie ma w twojej miejscowości?najlepiej otwórz coś czego nie ma u Ciebie w mieście. Jest u Ciebie videoworld? jesli nie to zastanów sie nad tym. W mojej miejscowości jest, i nie narzekają, są jedyną dużo wypozyczalnią w okolicy na 40 tyś miasto i okolice
mieszkam w katowicach mój biznes moge otworzyć w bytomiu katowicach chorzowie rudzie sląskiej ale moim zaniem najlepiej jest otwierac biznes (przynamniej ten pierwszy niezaduży) w centrum handlowym ludzie wszystko kupują jak jada na zakupy nie ważne czy cos jest w mieście czy nie ludzie i tak upia to w centrum handlowym "przy okazji" bo poco jeżdzić po całym mieście jak maja wszystko w jednym budynku.
Niestety, ale za 50 tys. to nie otworzysz biznesu w centrum handlowym. Na to potrzeba skromnie z dwa razy tyle.
Uparcie pytasz ile można zarobić na czysto.
To ukazujesz że nigdy nie prowadziłeś żadnego biznesu. Podam to na przykładzie. VideWorld (wypożyczalnia) u kolegi przedmówcy nieżle funkcjonuje, a u mnie w Krakowie zamkneli bezobsługową (sic! minimum kosztów) wypożyczalnię w Tesco. nie ma tutaj możliwości uogólnień.Pozatym jak widzę jest Ci wszystko jedno czy to będzie pietruszka, sklep sportowy czy komórki. Ciężko jest wystartować w branży (nawet pod znanym szyldem) nie mając pojęcia o branży. Pozatym wierzysz w pożyczki. Najpierw sprawdź czy Ci dadzą (moim zdaniem jak nigdzie nie pracujesz to zapomnij. nikt Ci nie pozyczy nawet 5000) pytałeś o to 10 razy więc podam Ci jeden przykład. policz sobie tylko koszty stałe (czynsz <w marketach to min. kilka tysięcy/m-c,ZUS,środki czystości, artykuły biurowe, pracownicy na umowach stałych) uzmysłowi Ci to ile musisz zarobić (nie mieć w kasie, tylko zarobić po zapłaceniu towaru) żebyś wyszedł na zero.
Widze że nie znajde tu chyba odpowiedzi bo jak wczesniej pisałem nigdy nie zakładałem biznesu i że mam stałą prace to ziomek wysakuje z tekstem
- widac chyba nigdy nie miałeś swojego biznesu - bez pracy nikt ci nie da pożyczki poprostu chcę sie dowiedziec czy takie coś na zasadzie licencji sie opłaca powiedzmy biuro podróży.
Sorry, ale kolega ma 100% racji. To że Cię sprowadził na ziemię nie uprawnia Cię do tego abyś go obrażał. Jestem w tej chwili w podobnej sytuacji co Ty i wierz mi że pewne decyzje lepiej jest podejmować "na zimno".
Matiq z kwotą, którą dysponujesz to myślę, że idealnym biznesem dla ciebie jest pomysł Bliżej Szkoły z wątku "4000000 potencjalnych klientów". Zysków, których oczekujesz możesz się w nim spodziewać przy pozyskaniu ok. 30 szkół. Myślę, że jest to do osiagnięcia w piwrwszym roku działania systemu. Ja w to wszedłem i jak na razie wszytko idzie ok. Współpraca z Funduszem układa sie bardzo dobrze, a program dziennikBS jest na prawdę super. Nie mogę sie juz doczekac końca wakacji.
Od jak dawna kolega się tym zajmuje?
darek7408 poczytaj wspomniany wątek i informacje na stronie projektu http://www.blizej-szkoly.pl . Dowiesz się, że startuje on po wakacjach i jest nowym projektem na tym ogromnym rynku szkolnym
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|