Zastanawia mnie taka rzecz - jestem zameldowana w domu moich rodziców (woj śląskie), ale mieszkam w Krakowie bez meldunku. W urzędach którego województwa mam się starać o dofinansowanie DG ?
Druga rzecz - czy na pewno nie można połączyć kilku dotacji ??
UP - warunek 3-miesięcznego bezrobocia
ZPORR - nie można być na bezrobociu, ale czy jeśli najpierw staram się o dotacje z UP, wtedy w odpowiednim momencie wyrejestrowuję się z bezrobocia, składam wniosek o przyjecie na szkolenia w ramach działania 2.5 ZPORR i rejestruje firme już w trakcie szkolenia
SPO RZZL - dzialania 1.2 i 1.6 - czy one też z zasady nie łączą się z poprzednimi dwoma ??
I ostatnia sprawa - przeglądając strony internetowe beneficjentów prowadzących szkolenia -> pieniądza jakie zostały przyznane ich beneficjentom ostatecznym kształtowały się na poziomie od 9 tys do 15 tys, nie więcej. Od czego zależy jaką kwotę się otrzyma ?? Sądziłam że od tego jakie koszty się wykaże i ile pieniędzy się posiada, a wywnioskowałam raczej że od "uznania" beneficjentów (załóżmy firmę X - wszyscy w niej mieli przyznane po ok 9 tys, zaś w firmie Y po ok 15 tys).
Proszę o jak najpełniejszą odpowiedź, bo po przeczytaniu tysiąca stron i postów już się zdążyłam pogubić i jeszcze nie znalazłam ;)