|
Który bank najtańszy? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Czy ktoś może mi doradzić, który bank będzie najtańszy dla jednoosobowej działalności? Który ma najniższe opłaty a przy tym jest w miarę przyjazny dla klienta?
mbank
mbank tez - porownaj ich oferty na Interrnecie -czasmi maja ciekawe promocje
Z bankami mam kontakt dość często z tego tytułu, że prowadzę firmę konsultingową i dla klientów robię biznes plany. Teraz realizuję własny projekt i okazało się, że sfinansować go chciał tylko BGŻ. Dlatego dalej nie szukałem. Co ciekawe BGŻ jest zainteresowany udzielaniem kredytów w branżach pozaspożywczych i rolniczych. Jeżeli nie dostaniesz kredytu w BGŻ, to szkoda fatygi szukać gdzie indziej.
Zdecydowanie Mbank :D
przyłącze się do wątku zamierzam zmienić Bank najlepiej Mbank czy BGŻ w sumie zastanawiam się nad tym jeśli chodzi o kredyty do jakiego banku się zwrócić :)
Generalnie ma Pan chyba racje tylko jest jeden problem który zniecheca mnie troche. Bede nagle potrzebował żywej gotówki powiedzmy 50 000 i co wtedy zrobie? bede stał pół dnia przy bankomacie? Próbowalem sie tego dowiedzieć na czacie z mbankiem i dowiedziałem sie że: cyt "można ale nie wiemy jaki bank taka usługe realizuje" odpowiedziałem konsultantce że to jest po prostu niepoważna odpowieź w stylu: można dojechac na księzyc rowerem ale nie wiem którędy. Po prostu mnie załamali-i ja mam im powierzyć finanse swojej przyszłej firmy? polećcie mi inny bank jeśli możecie -taki w którym traktuje sie klientów poważnie. Bo niestety w tym którego jestem co ciekawe klientem indywidualnym nie traktuje sie ludzi odpowiednio. Wkułem sie strasznie po tej "wyczerpującej" odpowiedzi. Po prostu mam oddać im swoją kase i o nic nie pytać a jeśli juz to żenią mi jakies kity które mnie zagrzewaja konkretnie!!!!!!!!!!!! po prostu siara!
Sądzę, że w dzisiejszych czasach nie ma potrzeby nagłych i niespodziewanych wypłat gotówek. To nie początek lat dziewięćdziesiątych, gdy trafiały się "okazje" i konieczna była natychmiast gotówka. Nie przesadzajmy już z wysokimi limitami wypłaty w bankomacie. Poza tym duża część banków jest otwarta od 8:00 do 18:00, a kontrahent może poczekać te kilkanaście godzin do rana.
Ostatnio 40 000 zł wypłacałem niecałe 10 minut, 10x 4000zł poza tym można przelać do innego banku z siedzibą.
Zgadza się, dzisiaj nie ma z takimi kwotami problemów i przy takich kwotach zawsze można znaleźć jakieś wyjście. Ale trzeba być przygotowanym na taki wariant.
Lepiej BGZ czy MBANK ?
GETINBANK
chodzi mi o konto firmowe ;)
Prześlij kwotę kredytu, warunki spłaty, wysokość rat, prowizje. Policzymy na kalkulatorze finansowym!
omijajcie PKO :) To lichwa i tyle :D
|
|