|
Ktory BUS Najlepszy? |
Ktory BUS Najlepszy?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam mam zamiar kupic busa z rocznika 2005-06 do 3,5tony najlepiej blaszaka.Mam zamiar robic nim 100-120tys rocznie prosze o podpowiedzi i ewentualne sugestie w tej sprawie>
objezdzilem juz kilka vanow, teraz jezdze sprinterem 313 z 2008r i nie zamienilbym na nic innego, ale wszystko zalezy od twoich potrzeb. Jesli to auto na dlugie trasy patrz pod katem wygody w kabinie, i tu polecam forda transita, ladnie, przejzyscie, funkcjonalnie i wygodne fotele. jesli na miasto, patrz oby latwo zaladowac i rozladowac i tu polecam citroeana relay. Paka zalezy do czego ci potrzebna, sprinter jest krotki ale wysoki, trasnit dlugi ale niski, tu musisz patrzec na kilka aspektow w zaleznosci do czego ci potrzebny pojazd. Powtarzam, jezdze sprinterem, i gdybym mial kupic vana dla siebie to nawet bym sie nie zastanawial
dzieki z aodpowiedz kolego chcialem kupic rowniez takiego bus aale funduszy 0 39tys za malo wiec wiesz mysle powaznie o MOVANO OPEL i caly czas mysle o VW LT 35 ale wtedy o rok mlodszy i mma pytanko wiesz ile moze autocasco gdzies moze kolo 4 tys?
niestety nie mam pojecia bo jezdze firmowym, wejdz na strony ubezpieczalni i podzwon popytaj, mysle ze 4 tys to troche za wiele. Vw nie jezdzilem, ale wyglada na porzadnego vana, zycze udanych zakupow
ty Lucas Co za brednie opowiadasz i wprowadzasz w błąd użytkowników forum.Po pierwsze Sprinter w maksie ma długośc paki 4,6m a tranzit maks 3,7m to już wychodzi że gwiazda większa .Po drugie Komfort w tranzicie heheh ja siedzie 3 tyg w busie i wiem co znaczy komfort najlepsze iveco daily jeżeli chodzi o wyguszenia szerokośc kabiny i wygode .jeżeli chodzi o szybkosc sprinter i crafter jeżeli o pakownośc to iveco w maksie ma 17m3 6eu palet także kolego nie wprowadzaj w błąd.
Mam wrażenie że jezdziłes 2 dostawczakami tranzitem w maksie i sprinterem mały ty
ja mowie co wiem, nikogo nie wprowdadzam w blad. sprinter jest wysoki i krotki, transit jest nizszy ale dluzszy i wygodny, szczegolnie dla niskiej osoby, przynajmniej takie sprawia wrazenie, nie jestem fachowcem ktory rzuci wymiarami, ja mowie co wiem z doswiadczenia. iveco nie jezdzilem, sprawia wrazenia ogromnego chyba przez te 4 kola z tylu i wysoka bude. kalosze, siedz sobie w tym busie i 6 tygodni, ja polecam sprintera, najlepszy van na swiecie
Kolego dalej musze ciebie prostowac tranzit maks długośc paki 3,7M sprinter maks 4,6M to jak możesz mowic że tranzit dłuszy jest jak to jest niemożliwe .Nie chce byc do ciebie chamski ale odpowiadam bo moje doświadczenie z dostawczakami sięga kilkunastu lat ,i jak widze bzdury to musze zalarmowac.Pozatym to cos co opisałes w iveco to koła blizniacze i wychodziły głównie z dailym 2 seri ,3 i 4 seria głównie w wersji van wychodzi w pojedynce na tylnej osi
dobra madralo, moze nie siedze za kolkiem tyle co ty, czy przyznajac ci racje poczules sie lepiej??? gratuluje ze dopioles swego
Napisalem nie znam wymiarow i nie chce mi sie szukac po necie, chlopak zapytal ktory van najlepszy, ja z racji tego ze kilkoma jezdzilem napisalem swoje zdanie i polecilem sprintera, i powtarzam nie znam wymairow, po prostu takie sprawia wrazenie...ładowalem i transita i sprintera prawie po dach tym samym towarem i wydaje mi sie ze do sprintera 313 z 2008r mozna upchnac duzo ale wysoko, gdzie do transita z 2 polowy 2008 jest nizej a dlugo.Zalezy wsystko co, gdzie i ile sie przewozi, kazdy ma swoje wady izalety, mi najbardziej odpowiada sprinter, choc wydalwaloby sie ze to mercedes i to nowy, to po 40.000 km siadly drzwi :(
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ktory BUS Najlepszy?": - 4 Pomysły.....który najlepszy? - 3 pomysły. Który najlepszy? Help, hilfe...:) - Setki pomysłów ale który najlepszy? - Mam kilka pomysłów. Doradzicie który najlepszy? - Mam 3 pomysły na biznes i nie wiem który będzie najlepszy
• Strona 1 z 1
|
|