|
Który wybrać fundusz? |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Jaki wybrać fundusz by w krótkim czasie tj 3-6 misięcy zarobić jak najwięcej?
mam nadzieje że masz szczęście :P przyda się
3-6 miesięcy to za mało czasu, szczególnie że rynek jest wysoko, wpłacając na fundusz akcyjny to bardzo ryzykowne na tak krótki okres. No nic, ale powodzenia na cokolwiek się zdecydujesz ;)
bardzo dobre wyniki dają fundusze mały i średnich spółek - np DWS TOP25 (zdaje się że juz zamknięty) PZU MISS, BPH DYNAMICZNYCH SP, itd.
Oczywiście aktualnie rynek jest w takim stanie, że jest to dość ryzykowne, nie mniej jednak ludzie wciąż wpłacają tam pieniądze, wiec można próbować. Pamiętaj tylko że w/w fundusze inwestują w akcje a w tej chwili jesteśmy na szczytach hossy. Pozdrawiam
Na krótki okres to ciężko wybrać dobry fundusz, ale polecałbym te mniej ryzykowne bo ostatnio zaczyna się na naszej giełdzie niewesoło dziać. Zajrzyj na strony Union Investment bo oni byli najlepsi w paru rankingach, a ja ich nie znam za bardzo i nie mogę doradzić konkretnego funduszu ale na ich stronie pewnie znajdziesz wszystkie potrzebne informacje.
A może macie jakieś inne propozycje, bo sam bym chętnie coś kupił tak do roku, żeby zobaczyć jak wyglądają korzyści z funduszy. Pozdraiwam
Teraz bym nie wchodzil w zaden fundusz bo moze byc korekta tak dlugo wyczekiwana, a moze korekta skonczy sie juz w tym tygodniu. Mysle ze najlepsza inwestycja bylaby w fundusze srednich i malych spolek bo w ostatnim czasie one mialy najwyzsza stope zwrotu powinno tak pozostac
Ja myślę że korekta skończy się po weekendzie. Przecież 3 dni spadków to juz wystarczająco, poczekajmy tylko na pozytywne wiadomości z Chin Japonii i później z USA i na początku tygodnia będzie można dokupić jednostki funduszy w małym dołku więc będzie można lepsze zyski osiągnąć, a przy graniu tak ja chciał autor wątku czyli na krótko, kupno w dołku to wymarzona sytuacja.
osobiście posiadam fundusze Lukas Banku, AKCYJNY oraz STABILNEGO WZROSTU no i jak narazie przez te 4 miesiące mam do przodu po około ponad 120-160zł ale jak wiadomo, raz jest lepiej raz jest gorzej, mam wpłacone na akcyjnym 2 tysiące a na stabilnym 2,5 tys.
wg mnie na krotki okres czasu nie opłaca sie inwestować w fundusze, ja mam zamiar liczyć zyski gdzies za 4-6 lat, no i myślę jeszcze innym funduszem, tylko ze nie mogę sie jakoś zdecydować... pozdrawiam wszystkich forumowiczów
rdz z tego co wiem to nie warto wplacac pieniedzy do funduszu jednej firmy. Pieniedzmi w Lukas Banku zarzadzaja ci sami ludzie wiec w przypadku spadku ceny jednostki tracisz i w funduszu akcji i stabilnego wzrostu, a majac fundusz stabilnego wzrostu moglbys zyskac nawet gdyby jednostki w Lukas Banku spadaly.
Troche zawile ale mysle ze wiadomo o co chodzi ;]
wiem o co chodzi, ale skapowalem sie dopiero po wplaceniu kasy., ze jednak trzeba bylo w jakis inny fundusz zainwestowac... ale co tam jestem dobrej mysli...
Witajcie,
Ja też szukam funduszy w który będę lokował pieniążki - interesuje mnie dłuższy okres czasu - 2-3 lata (a może i dłużej). Chciałbym się dowiedzieć co polecacie - mam konto w mBanku i chciałbym skorzystać z możliwości zakupu jednostek w ten właśnie sposób. Czy są otwarte jeszcze któreś z funduszy MSS? Widziałem że na nich można było nieźle zarobić w kilka lat - wiem że teraz już nie będzie tak grubo ale na pewno lepiej niż na zwykłej lokacie a na 100% lepiej niż w skarpecie :) Polećcie coś proszę. Aha i jeszcze jedno pytanie - czy jeśli dokupuję jednostki powiedzmy co 2-3 miesiące przez mBank to z każdego zakupu jest brane od razu te 3-4% za prowadzenie funduszu? Pozdrawiam, Wojtek
Mysle ze PZU malych i srednich spolek ma spora stope zwrotu i teraz czekam az cena jednostki troche spadnie zeby zakupic jednostki lecz ona ciagle pnie sie w gore.
Co do prowizji za prowadzenie funduszu wliczona jest ona w cene jednostki udzialowej tak bynajmniej napisali na stronach mBanku.
|
|