- Kod: Zaznacz cały
http://www.pracazdomu.com/progres/
Pozdrawiam
|
|
Ktoś coś wie na ten temat?? |
Ktoś coś wie na ten temat??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Witam czy ktoś wie może coś na temat tej stronki
Pozdrawiam
Takie zdanie mówi samo za siebie, wpłacasz pieniądze za ich pomysł, oni mają z tego zysk, a ty płacisz za marzenia ;). Ostatnio na gumtre była fajna oferta pracy (ogólnie inne słowa, wydawało się że normalna firma), nawet wysłałem e-mail, jakaś osoba odesłała na 3 strony bełkotu ile "mogę" zarobić. PS. Za dużo danych wymagają, więc odradzam się tam zgłaszać ;)
Za pewne jest to coś w stylu systemu argentyńskiego (piramidy). Coś podobnego kiedyś znalazłem. Wyślij pdfa za 5zł itp...
Jeśli będziesz na górze to zarobisz:)
Czyli zwykli oszuści którzy próbują tylko nakręcić ludzi żeby wpłacali kasę ;)
"jakaś osoba odesłała na 3 strony bełkotu ile "mogę" zarobić" choba oczywiste ze "mozesz" a nie musisz zarobic. Nikt za ciebie danej pracy nie wykona jesli ktos pracuje sa efekty ma pieniadze ale jesli nie pracuje to nie ma efektow a jak nie ma efektow to skad chcesz brac kase z nieba?
Czasy komuny czy sie stoii czy sie lezy pensja sie nalezy niestety sie skonczyly i chyba do wielu osob to nie dociera:/
Przyjrzyjcie się tym tekstom. Od strony prawnej nic im zapewne nie można zarzucić. Jest napisane, że możesz zarobić... możesz, oczywiście, nikt nie zabrania :-) Zresztą vavis to słusznie podsumował. Chcę tylko dodać, że niezależnie od ustroju czy innych uwarunkowań nigdy nie będzie brakowało zarówno naiwnych, jak i tych, którzy na tej naiwności żerują. Sprzedawanie złudzeń ma zarówno długą historię, jak i, niestety, świetlane perspektywy... co nie znaczy, że kogokolwiek na to namawiam.
Żle, że poziom edukacji jest taki, że ludzie sami tego nie dostrzegają. Dobrze, że jest Internet, który czasami pomaga wątpiącym uniknąć "wtopy". Znowu źle, że nie ma skutecznego sposobu ścigania "ściemniaczy"... A właściwie dlaczego ? Można było zakazać udzielania tzw. kredytów w systemie argentyńskim, można by karać (bez przesady, najlepiej grzywną) każdą udokumentowaną próbę wciągnięcia kogoś w łańcuszek czy piramidkę finansową. Nawet chyba nie trzeba tworzyć specjalnych ustaw, przecież są przepisy odnośnie wyłudzeń... "Wyślij 5 zł na konto..." - a konto jest zawsze czyjeś. Policja, do roboty. "Wyślij mail na adres..." Tzw. wykrywalność wam wzrośnie prawie bez żadnych nakładów ! A wielkość grzywny proponuję ustalać w zależności od wysokości obiecywanych dochodów :-)
Witam.
Nie zgadzam się z wami bo w tym jestem:). Powiem tak to nie żadne oszustwo to jest normalna praca prowadzona z domu. Tylko że trzeba zainwestować w narzedzia do pracy i działać. Poza tym ta strona którą podał master88 to strona informacyjna na podstawie której dana osoba przechodzi przez system selecji dzięki czemu wiadomo czy jest poważnie zainteresowana.Jakies 2 i pół roku temu kiedy to miałem 17 lat kupiłem pakiet decyzyjny na stronie pewnej osoby wtym biznesie. Cieszę się bardzo że podjołem ten krok. Powiem tak jeśli interesuje was ta praca kupicie pakiet decyzyjny w podanym powyżej linku i podejmijcie decyzje.(koszty pakietu to 72 zł w tym jest wliczona przesyłka, jeśli wam się nie spodoba to odsyłacie paczkę w przeciagu 2 tygodni od otrzymania przesyłki i odzyskujecie stracone pieniądze za pakiet decyzyjny) Mój link jest podobny tylko że z inną końcówką /tosz . Gdyby ktoś chciał się dowiedzieć czegoś więcej o tej pracy proszę pisać na PW a podam odnośnik na czym polega ta praca. P.S. Nie jest to żadna piramida finansowa!!!! Jest to normalna praca w domu, hmm zastanawia mnie to skąd niektórzy tu odradzają czegoś co nie spróbowali. Rozumiem że nie ufacie takim ofertą a to z powodu innych doświadczeń. Też się naciołem na te piramidy i takie tam bzdury. Ale to nie są bzdury. Rozumiem was jak byście to wypróbowali to możecie to komentować ale nie wtedy gdy nie wypróbowaliście tego. Ja w tym jestem i zaczynam działać :). Jak by co pisać na PW. Pozdrawiam wszystkich.
Popieram w 100% Wydaje mi się że ludzie piszą tak że to jakaś niby piramida finansowa czy łańcuszek bo po prostu tkwi im to w świadomości, usłyszeli to od kogoś u kogo mają zaufanie itp Zastanówcie się trochę... Czy ktoś kto pracuje na etacie nie jest w systemie zwanym "piramidą" ? (można to nazwać jak się chce...) - oczywiście że jest! Przecież w każdej firmie są ludzie "na górze" są prezesi, viceprezesi, kierownicy , pracownicy.... tzw pracownicy pracują na ludzi którzy są wyżej, zarabiają na nich, wykonują dla nich robotę itd... TO SIĘ DOPIERO NAZYWA PIRAMIDA FINANSOWA :) hehe... w ogóle jak już mówimy o piramidach to powiedzcie mi co w dzisiejszych czasach nie jest piramidą? Kopalnie, Fabryki, Szpitale, Firmy ubezpieczeniowe, Banki, Programy Partnerskie itp...to wszystko są piramidy (no może firmy jednoosobowe nie są piramidami hehe chociaż kto wie..) Wszystko sprowadza się do systemu jaki ktoś oferuje... oczywiście jak jest wszystko zgodne z prawem czyli jak się płaci podatki ;) hehe to chwała im za to... tylko korzystać:) to tyle z mojej strony..pozdro Marcin
"Przecież w każdej firmie są ludzie "na górze" są prezesi, viceprezesi, kierownicy , pracownicy.... " - uwazaj widze ze na forum jestes " mlody" ja podobne stwierdzenie kidys uzylem to zostalem uznany za heretyka ;)
na temat samej pracy sie nie wypowiadam bo nie znam jej od srodka ale poiem jedno za czasow gdzie zalezalo mi tylko na dorobieniu kilku zl na ciuchy i imprezy przyszlo mi do glowy pare fajnych pomyslow wszystko bylo wykonywane w domu obecnie mam na utrzymaniu nie tylko siebie (teoretycznie zony jeszcze nie mam ale niedlugo bedzie) wiec 500zl to dla mnie za malo z dotychczasowych prac zrezygnowalem ale za darmo nikomu nie powiem co i jak robilem by dorobic za 10zl tez mi nie warto komus tlumaczyc Owszem jest pelno naciagaczy ale nie koniecznie 100% takich ofert to jakis przekret ... jednak zeby sie o tym przekonac kos musi to sprawdzic mi sie nie chce zreszta nie mam czasu na prace chalupnicze ale moze warto zebrac pare osob i sie zlozyc... P.S. to nie moja oferta zreszta takowych nie mam...
Mogą mnie uznać ludzie jak chcą, mnie to za bardzo nie obchodzi:) Jedynie chciałem przekazać tylko to że piramidy same w sobie nie są złe (bo jakby nie patrzeć to dają zarobić jakieś pieniądze (mniejsze lub większe) nie tylko tym "na górze"), złe jest to w jaki sposób przedstawiony i skomponowany jest ten system... to że np będzie tylko i wyłącznie wkładał kase do kieszeni tych którzy go stworzyli to wtedy to jest ZŁE.. a jeżeli jest przemyślany tak aby każdy mógł zarabiać dobre pieniądze bez względu na to kiedy zaczął ale pod względem ile pracy włożył - wtedy to jest DOBRE!
vavis zgadzam się z tobą. Pomysły były pewno super mogę się domyślić o co chodzi :). Najbardziej mnie to denerwuje w ludziach to że chcieli by prace w domu ale nie ponosić żadnych kosztów. Jest to nie możliwe. Musze powtóżyć pewien wątek z poprzedniego postu. Żeby prcować w domu musimy kupić narzędzia do pracy. Idąc do normalnej pracy te narzędzia już są, a poniusł te koszty pracodawca bo się nie wzioły od tak skądś tak same. To raz, a dwa to że ludzie boją się inowacyjnych możliwości zarobków. Uważają że to jest nie możliwe bo jak można np. zarobić 2500zł w pracy przez internet jak w zwykłej pracy średnio dają od 1200-1800zł. A jednak jest możliwe jak ktoś się przyjży temu biznesowi to jest możliwe. Mój kolega z szkoły się ze mną spiera że to nie możliwe. Hmm sam tak kiedyś myślałem ale jednak się myliłem. Rozumiem osoby które nie mają kasy na start. Sam kiedyś nie miałem ale nadażyła się okazja je zdobyć dzięki rodzicom :). Ale już mniejsz o to. Co do informacji piramidy finansowej w tym biznesie to nie ma. Jest system zwany MLM zarabiają ty i twój sponsor, znajdując kogoś ty zarabiasz dzięki jej działaniom. Jak nie wierzycie wejdźcie na strone www,1-szy,net/pracujprzezinternet
P.S. ","="." na tej stronie jest opisany biznes a zwłaszcza ten o którym tu mowa :) czyli o OBS Online busines system :). Miłej lektury ipodejmowania odpowiedniej decyzji.
Również się z wami zgadzam..mądrze prawicie moim zdaniem...;) MLM - Multi Level Marketing, marketing sieciowy, network marketing..nie ważne :) Ważne natomiast jest to że ktoś wymyślił inny sposób zarabiania a wielu ludzi nie potrafi się z tym pogodzić. Tak działają np Avon, Oriflame, Akuna itp (całkiem nieźle można u nich zarobić ale to nie jest takie łatwe przy takim nastawieniu ludzi, szczególnie starszych)...oczywiście byli i kombinatorzy, ludzie którzy chcieli się wzbogacić szybko i bez wysiłku..przez to często nie zgodnie z prawem...
Taka mała dygresja, w sumie nawet portal nasza klasa mozna nazwać piramidą (z tym że tam nikt nie zarabia prócz właścicieli portalu) bo teoretycznie jak jedna osoba się tam zarejestrowała i stworzyła klasę to wysłała zaproszenia do innych osób które też się zarejestrowały. Zatem jedni wciągają drugich ale nikt nie zarabia (prócz oczywiście właścicieli portalu). Takich przykładów można podać masę....
Prosty przykład z innej beczki: Idziesz do kina i oglądasz film. Naprawdę świetny. Po powrocie idziesz do pub-u i mówisz kumplom i koleżankom że "Naprawdę warto obejrzeć. Film po prostu świetny" to można przypuszczać że dzięki Twojej reklamie (za którą NIKT Ci nie zapłaci) Twoi znajomi pójdą obejrzeć ten film. Ale Ty za reklamę nie otrzymujesz ani grosza. Nawet obsługa kina nie będzie dla Ciebie milsza przy następnej wizycie. Co do systemów partnerskich czy MLM, to tam chociaż jest możliwość jakiegokolwiek zysku reklamując coś czy budując rynek zbytu. Nie jestem w żadnym systemie MLM ale zamierzam poszukać czegoś dla siebie bo to naprawdę ciekawa idea zarabiania pieniędzy.
To nielegalnie działająca "firma", najzwyklejsza piramida finansowa. Zainteresowanych odsyłam do network magazynu, który prowadzi listę firm działających niezgodnie z polskim prawem. Pozdrawiam
Simon-phoenix, jeśli jesteś zaintersowany działalnością MLM, zapraszam na PW.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ktoś coś wie na ten temat??": - Czy ktoś coś wie na temat franchisingu KNC Nieruchomości - Biuro posrednictwa pracy- czy ktos cos wie na ten temat?? - Odrolnienie gruntow ornych-czy ktos wie cos na ten temat?? - Skład opału lub budowlany - ktoś wie więcej na ten temat?? - Zna ktoś temat importu, homologacji i rejestracji skuterów? - Może ktoś pomoże?Może ktoś doradzi?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|