Witam
Mam okazje kupic maly pensjonat w Zakopcu 100m od Krupówek, a wiec scisle centrum, za 2 mln zl. Na dzien dzisiejszy dysponuje kwota miliona zlotych gdzyz sprzedam swoj dom i przeniose sie tam na stale. Pensjonat jest na 36 osob. Poniewaz sezon tam trwa dobre 9 miesiecy w roku listopad - marzec, maj - sierpien sadze ze srednie oblozenie mialbym okolo 65% oraz srednia cena za dobe okolo 40zl. Teraz takie moje wstepne obliczenia.
36 miejsc * 40zl*365dni*o,65=341640zl rocznie
teraz odliczmy od tego 1 pracownika bo drugim bylbym ja to bedzie z kosztami pracodawcy 2500/miesiac czyli 30000 rocznie i nie wykluczam ze to bedzie mija dziewczyna gdyz nie jestem zwolennikiem slubow. Odlicze rowniez 10% na roczne utrzymanie prad, woda itd czyli 34164. Czyli wychodzi 277476zl rocznie co daje 23123 miesiecznie. 1mln kredytu to rata okolo 7tys miesiecznie.
Czyli wychodzi na to ze sie oplaca. Teraz czekam na sugestie i uwagi odnosnie mojego planu bo wszystko co ladnie wyglada na papierku w rzeczywistosci wyglada inaczej. Aha nie dodalem ze oferte kierowal bym tez do niemcow i na tamtym rynku bym szukal potencjalnych kliento oraz krajowym. No i jeszcze jedno male pytanko czy moge liczyc na dofinansowanie z Funduszy Unijnych.