|
Kupiłem na F-VAT jak to teraz sprzedać? |
Kupiłem na F-VAT jak to teraz sprzedać?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
Prowadzę firmę usługową. Kupiłem coś na f-vat, domyślam się że nie mogę tego od tak sprzedać wystawiając f-vat gdyż nie prowadzę handlu - nie mam kasy fiskalnej. Jak to teraz zrobić? Sprzedać normalnie nie wystawiając żadnego dokumentu? Np. na allegro?
A co ma wspólnego wystawianie Faktury VAT z prowadzeniem handlu.
Jesteś VAT-owcem -> wystawiasz Fakturę VAT Nie jesteś -> sprzedajesz np na Rachunek
Chodzi o to, że prowadzę działalność usługową - usługi informatyczne. Kupiłem laptop na f-vat. Teraz chciałbym go sprzedać. Księgowa powiedziała mi że musiałbym mieć w pkd handel oraz kasę fiskalną żeby móc sprzedawać cokolwiek na f-vat. Chcę wiedzieć czy faktycznie, tak jest??
Teraz sprzedajesz swoje usługi bez faktur vat? ;) Hmmmm moja szklana kula podpowiada mi, że nie jesteś vatowcem więc nie możesz wystawić faktury i nie do końca zrozumiałeś co księgowa chciała powiedzieć albo księgowa się myli. Jeśli jest inaczej to muszę zmienić szklaną kulę albo ty musisz napisać coś więcej, np czy jesteś vatowcem, czy laptop jest ŚT itd
Czas na wymianę kuli :) Jestem zarejestrowanym płatnikiem VAT :) Prowadzę książkę przychodów i rozchodów. A co za różnica czy jest środkiem trwałym? Ogólnie co go takim czyni??
kula jednak nie do wymiany- księgowa się myli
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kupiłem na F-VAT jak to teraz sprzedać?": - Kupiłem na PAragon, moge sprzedać na FVAT? - Mam produkt - teraz jak go sprzedać.... - Kupiłem samochód na allegro za 2,50 zł !! - Kupiłem Chiński telefon - KUPIŁEM TOWAR, co dalej? //pomóżcie
• Strona 1 z 1
|
|