|
Kupno akcji banku BPH na GPW. Czy warto? |
Kupno akcji banku BPH na GPW. Czy warto?
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Wystarczy popatrzeć na wykres notowań banku BPH. W pewnym momencie przekroczył on 1100, a do tego momentu sukcesywnie się umacniał. Potem pionowa ściana w dół i teraz mamy akcje BPH najtańsze w historii - poniżej 20. Jak prognozujecie kupno akcji tego banku? Do stracenia jest niewiele, bo przecież ile jeszcze może spaść, a do zyskania - to zależy na jakim poziomie będzie notowany BPH nawet na kilka lat. Jaką przyszłość wróżycie bankom i czy po kryzysie nadejdzie czas na ich spektakularne zyski?
Czy do stracenia niewiele? według mnie do stracenia masz zawsze równe 100% :)
a bank BPH należy w tej chwili do GE Capital Global Banking, czyli do Amerykanów, co nie sądzę żeby mu póki co dobrze wróżyło :) + przeciągająca się fuzja z GE Money... ale może się mylę i jeśli masz jakieś dobre źródło informacji to kupuj :) Wg mnie w ogóle nie jest teraz dobry czas na sektor finansowy ale jeśli już bym musiał "strzelać" to wybrał bym chyba PKOBP ale to czysto spekulacyjnie lub dłuuugo terminowo :)
Po 5 miesiącach wirtualnej inwestycji w akcje BPH mogę się pochwalić 155% czystego zysku i ciągle hossa :) Szkoda że nie zainwestowałem prawdziwych pieniędzy :]
Sprawdź również podobne tematy:
- Kupno akcji
- KUPNO PLACÓWKI BANKU - Czy warto 25000zł w ARKA FIO AKCJI - Netia SA - Emisja akcji serii K - Warto? - Kredyt hipoteczny RnS w Getin Banku, czy warto? - Kupno sklepu internetowego, warto ? - Podatek od akcji wartość początkową akcji - Czy idzie przetransferowac akcje z banku do banku ? - Powiem tylko co warto warto produkować:) Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|