|
Kupno samochodu to nie łatwy wybór? |
|
Strona główna forum
‹ Po godzinach
‹ Towarzyskie, czyli o wszystkim i o niczym
Autor
Wiadomość
Przmierzam sie do kupna czegoś i nie mam kompletnie pojęcia co wybrać raczej chciał bym coś lepszego volvo, audi coś w tych klimatach. Macie moze jakieś doświadczenia czym wy jeżdzicie?
Po pierwsze, do czego auto i ile masz sianka :)
Samochód potrzebuje do jazdy po mieście i czasami gdzieś w trasę na jakiś weekendzie jeśli chodzi o cenowo to wiem niestety nie mniej niż 100 tysi za jakiś rozsądny nie zapłacę niestety ale jestem na to przygotowany.
No to szukasz samochodu za spora sumkę jak do miasta i czasami w trasę to ja bym wybrał volvo albo s60 albo s80 tylko ceny trzeba sprawdzić ale chyba teraz maja jakieś promocje.
pierwsze w historii volvo za mniej niz 100 tys. zl;) co prawda kosztuje 99900 no ale jest.
Ailor, ale nie pisał, że chce nowy...Jeśli używany to bez problemu znajdzie i jeszcze zostanie.
Wiem wiem i volvo i audi ma ostatnio dosc ladne serie aut nie wiem jak wyglada sytuacja ze strony uzytkowej ale ladne sa na pewno.
A to co wyzej napisalem to po prostu bylo uslyszane stwierdzenie ktore bardzo mi sie spodobalo;)
W zasadzie nie podjąłem decyzji czy ma być koniecznie nowy czy koniecznie używany. Jasne wał bym nowy bo z nim mniej problemów. To volvo to poważnie za 100 tysi Moza mieć nowe ale z jakimś normalnym wyposażeniem czy gołe? Co do używanych to trochę się boje że na jakąś minę się natnę bo się na tym nie znam.
pozwole sobie podac strone z oferta:
http://www.volvos60.com.pl/
Dzięki za info trochę sobie tam poszperałem i generalnie oferta wydaje mi się całkiem oka a ty jakie masz odczucia? Zastanawiam się tylko jak prowadzi się takie volvo i w ogóle jak z utrzymaniem?
powiem tak ze ja wolalbym nowe auto zawsze to mniej problemow, no czasami wiecej ale to sa wyjatki;) i audi A4 i volvo s60 to ladne auta. Niestety nie wiem jakie sa ceny audi i jakie ma wyposazenie, bo konfigurator na stronie producenta jest aktualizowany. Volvo na pewno ma inna linie, mniej drapiezna ;) ale zawsze mi sie podobaly te auta. W wyposazeniu podstawowym masz wszystko to czego potrzebujesz i na pewno pare rzeczy ktorych nie potrzebujesz ale jak to mowia darowanemu sie nie zaglada. Niestety nie mialem okazji jezdzic tymi modelami ale Ty mozesz miec i warto to wykorzystac umowic sie na jazde probna i w ogle. Mozesz poszukac opini uzytkownikow na jakims forum motoryzacyjnym. Poszukaj tez na allegro tam maja dokladne ceny i wyposazenie.
He, he, piszecie o problemach z używanymi samochodami :) a jaki może byc problem z rocznym czy dwuletnim autem?? - żaden!!! Wg. mnie problem to jest ale z nowym autem !!! przez spadek wartości auta przez pierwszy rok ok 30% 35% a przez kolejny 40%-45% w zależności od wyposażenia!!! jeśli wiec wydasz te 100 tysi na auto za dwa lata bedziesz ok 40 tysi w plecy drogi kolego :) ja jeszcze nie słyszałem żeby ktoś kupił używane (dwu letnie auto) i tyle do niego dołożył. Najlepiej sie wychodzi na kupnie auta dwu lub trzy letniego - one wszystkie są serwisowane, bo kto nie serwisuje nowego auta?? a jak serwisowane to wystarczy wziąśc od sprzedającego numer VIN i jechac do autoryzowanego serwisu danej marki i wszystko nam powiedzą, jaki przebieg, czy była jakaś kolizja. Ja tak zrobiłem i nie straciłem na przejeździe przez brame serwisu 40 tys :) Ale jak ktoś ma do wyrzucenia 40 tysięcy to zapraszam do serwisu :)
Czy ja wiem czy te dwu latki takie dobrze są teraz większość jest ściągana i nie wiadomo w jakim stanie było przed sprzedażą. Właśnie zamierzam się umówić na jazdy próbne żeby porównać te dwa samochody w volvo s60 podoba mi się sylwetka i cena bo z tego co się orientowałem to będę musiał więcej zapłacić w audi za takie wyposażenie.
Chcesz zaoszczedzic do 10gr na litrze paliwa? I to na kazdej stacji? napisz to zapoznam Cie z moja oferta!
A ty co jesteś właścicielem stacji benzynowej i rozdajesz rabaty? A wracając do tematu to raczej nie ma się co zastanawiać na nie całe 100 tysi masz nówkę sztukę super furkę volvo s60 chyba nie ma na co narzekać i na będziesz miał spokój na długo.
|
|