|
KURS - DOLARA !!! |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ FOREX, Rynki Walutowe, Kursy Walut
Autor
Wiadomość
Moim zdaniem złoty zakończy marsz na 2,5 zł za euro czyli dolar 1,5zł i poniżej . I nie jest to odległa przyszłość 1-1,5 roku.
1,7 w tym roku zakładając 20% spadek rocznie.
Dolar już po 2,20 zł. może już niedługo skoczy na te 2,50 zł. :-)
Może tak a może nie :) Nie zmienia to jednak faktu że złoty się umacnia.
To dlaczego nasz kochany NBP wycofuje się powolutku z dolarów? Skupują bardziej stabilne waluty, norweska korona. Czy ktoś wierzy czy nie ale mam informacje od dyrektora NBP. Wszyscy powoli wycofują sie z dolara, pomyślcie jak chiny ubolewają straty kilku miliardowe, gdyby wszyscy sprzedali na gwałt to byśmy mieli cenę około 1PLN za 1USD. Niektóre polskie kantory już nie chcą skupować większych ilości zielonych....
Kiedy ten dolar sięgnie dna ...?
Kto zna odpowiedz na te pytanie jest minimum milionerem :) Nie zajmuje się analizą fundamentalną i nie wybiegam na ileś w przyszłość tylko góra na tydzień. Gram na krótkim TF więc co będzie za np. 3-4 miesiące czy ileś tam to mnie obchodzi jak dziura w moście :) Pozdrawiam Had
niedługo dolar poniżej 2 zł,jeszcze trochę i będę tam jeździł na zakupy,po chleb i mleko
oj spadnie i to sporo...jak mam klienta z USA to powinienem mu medal przyznać.Sprzedaż nawet tanich produktów kompletnie się załamała,taki wielki rynek i przepadł.Teraz będzie odwrotny kierunek,tylko że Polski rynek jest bardzo skostniały,każdy ma podpisany swoje umowy i nawet jeśli może zarobić to nic nie zrobi.Tak jak żona alkoholika,co z tego że pije i bije ale to mąż!
Kto kupił dolary po 2 zł. to nieźle zarobi ,teraz jest jeszcze szansa aby kupić tanio dolary.
W sumie tez tak uwazam, ale zawsze mozemy sie mylic. Czy mozesz potwierdzic to jakas analiza ?? W sumie to pytanie do wszystkich co teraz uwazacie, bo ja mysle ze mimo iz spada dzis prawie 1,5 % to zaraz znow sie odbije i bedzie rosnac.
Jak myślicie czy kurs dolara dalej bedzie rósł czy zacznie spadac?
Dolar już 2,43 co o tym myślicie? Polska gospodarka zwalnia, jednakże Banki USA są na granicy krachu kredytowego. Tutaj chyba będzie można potężnie zarobić ale potężnie także stracić.
a co myślicie o wpompowaniu 700mld$ przez rząd? czy przez to wzrośnie kurs dolara?
|
|