Witam chciałem zapytać co myślicie o kursie dolara czy będzie dalej spadał, czy może wzrośnie.
Mam parę dolarów i nie wiem czy to jest odpowiedni moment na sprzedaż....
Może coś doradzicie - z góry dziękuje i pozdrawiam.
|
KURS - DOLARA !!! |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ FOREX, Rynki Walutowe, Kursy Walut
Autor
Wiadomość
Witam chciałem zapytać co myślicie o kursie dolara czy będzie dalej spadał, czy może wzrośnie.
Mam parę dolarów i nie wiem czy to jest odpowiedni moment na sprzedaż.... Może coś doradzicie - z góry dziękuje i pozdrawiam.
Pewnie będzie dalej leciał.
Będzie spadał i nic nie wskazuje na to, żeby ta sytuacja się zmieniła.
Lepiej wymien te dolary i kup zloto chociazby
Tylko jaki jest sens kupować złoto kiedy jego cena jest najwyższa w historii ? Żeby później sprzedać jak zacznie wreszcie z tej górki spadać ?
poczekaj jeszcze i dokup, bo sądzę że z chwilą zmiany rządu w USA umocni się też dolar, ale na zyski trzeba będzie trochę poczekać, możesz je potem ulokować na oprocentowanej lokacie terminowej...
CO z tym dolarem ...?
Może macie jakies inne propozycje, żeby można na nim zarobić .
Jak kupiłeś na górce 3,5 lub więcej to tylko trzymać lub kupić coś za dolary.
W krótkim czasie nie zarobisz.Ja trochę pieniędzy ulokowałem też w dolarach, kupując po 2,45zł i ulokowałem na terminowej lokacie w getinbanku, wiem że teraz oprocentowanie trochę tam spadło do jaikchś 3,20% na lokacie rocznej i liczę że za rok pozycja dolara się na tyle umocni że nie stracę na tym, ale jak to w życiu-kto to wie na pewno?
A jeżeli wiekszość oszczędności mam w dolarach, a w tej chwili mam duże wydatki w złotówkach , to co mam zrobić.
Na Twoim miejscu pomyślał bym o kredycie jeśli nie chcesz w tej chwili ze stratą sprzedawać dolarów, a tak bardzo potrzebujesz gotówki... nawet w tym samym banku w którym byś ulokował oszczędności w dolarach (byłyby one niejako zabezpieczeniem kredytu).Jeśli nie to to pozostaje Ci sprzedać dolary ale z dużą stratą!
Myślałem już też o kredycie, tylko jeżeli teraz wezmę kredyt a dolary spadną całkiem nisko ... to ja razem z nimi...
Witam!
Ja uważam, że spadanie ceny dolara potrwa przynajmniej do wakacji, a później wraz z zmianą rządu myślę, że zmieni się gwałtownie gospodarka USA! Pozostaje tylko pytanie: Jak się zmieni? Odpowiedzi sa dwa: 1. Na lepsze - dolar powróci do ceny z przed lat 2. NA gorsze - będziemy posiadaczami zielonych papierków :) Ja kupuję cały czas troszkę zielonych ponieważ wybrałem opcję 1. Chyba nikt z was nie myśli, że w przyszłości kupi dolara za 1zł :) - przecież to śmieszne by było
ew. jak masz dysponujesz sporą kwotą dolarów zainwestuj w fundusze inwestycyjne – przynajmniej nie będziesz tracił.
Kiedy ten dolar skoczy chociaż na 2,50 zł. ...?
|
|