|
Kursy z zakresu finansów |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam, jakie kursy z zakresu finansów i rachunkowości są teraz "w cenie"? Mam do wyboru jeden jako bonus od firmy i chciałabym dobrze wybrać. Waham się pomiędzy CIMA a ACCA? Ktoś może robił któryś z tych kursów? Czym one dokładnie się różnią?
"W cenie" są oba które wymieniłaś. To międzynarodowe kwalifikacje, uznawane na całym świecie, jeśli myślisz o wyjeździe i robieniu kariery za granicą, to jak najbardziej polecam robić któryś z nich. Sama musisz sobie jednak odpowiedzieć na pytanie, czy bardziej interesuje cię rachunkowość zarządcza którą zajmuje się CIMA czy księgowość, to wtedy ACCA.
A co można robić mając taki certyfikat? Nie są to przypadkiem kolejne pieniądze wyrzucone w błoto?
Robić można wiele i to na wyższych stanowiskach. Jeśli uważasz że CIMA jest wyrzuceniem pieniędzy, to wogóle nie powinnaś o niej myśleć. To certyfikat jakich mało, przeznaczony dla osób które orientują się w rachunkowości i finansach i to dobrze. Nie traktuj tego jako wakacyjnego kursu florystycznego, bo daleko nie zajdziesz, nawet dobrze nie wystartujesz.
Eeee tam. Skoro to takie wspaniałe i elitarne to dlaczego tak mało osób się tym interesuje?
Oj wielu sie interesuje, tylko źródeł informacji jak na razie jest niewiele.
Zależy dla kogo.
A wie ktos z was moze jak dokładnie przebiegają szkolenia i egzaminy bo to bardzo ważne, w końcu trzeba pogodzić naukę z pracą i innymi obowiązkami.
żeby troche wiecej wiedziec poczytałam na ten temat w necie. I z tego co się orientuje to szkolenia są przeprowadzane w grupie, ale nie ma obowiązku chodzenia na te zajecia możesz po prostu uczyc się w domu i przystąpić do egzaminow. Ale zabłysnęłam wiedza!
Tak to prawda ale w grupie latwiej przyswaja się wiedze i szybciej się uczysz bo chcesz być lepszym od innych.
Ale z drugiej strony w domu uczysz się w wybranym przez siebie czasie i nie musisz martwic się ze to koliduje z twoimi planami!
czyli wszystko zalezy od tego jaki masz rozkład zajec.
i ile czasu mozesz poswiecic na nauke i po prostu musisz sie dostosować
to na pewno zaleta
teraz kiedy o tym czytam, bardzo chciałabym zrobić taki certyfikat. Daje w końcu tak wiele możliwości.
oj daje, i to na pewno duuużo! Tez chciałabym, ale sie trochę boje...
|
|