witam
interesuje mnie dokładnie co bede potrzebował i ile to bedzie kosztowało ewentualnie jezeli ktos jest w temacie moze mi powiedziec jeszcze ile na tym moge wyciagnac
|
Lakiernia . Co jak i za ile ?? |
Lakiernia . Co jak i za ile ??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
witam
interesuje mnie dokładnie co bede potrzebował i ile to bedzie kosztowało ewentualnie jezeli ktos jest w temacie moze mi powiedziec jeszcze ile na tym moge wyciagnac
witaj.koszty moze nie sa duze otwarcia warsztatu lakierniczego ale najważniejsze jest pojecie i umiejetnosc. koszt np.pistolet do podładu:200-1000zł,pistolet do malowania 1000-2000zl,kompresor 2000-5000zł,szlifierki oscylacyjne od 300-1500zł szt,polerka 300-1500zł,dobre przewiewne pomieszczenie na przygotówki i co najważniejsze komora(bez na poczatku tez dasz rade) a to koszt od 40-1000tys ceny sa oczywiscie podane od najtanszych (nie polecanych) do dobrych(markowych).oczywiscie jest wiele innych pomocniczych rzeczy np promiennik czy szlifierki oscylacyjne różnego typu itd.ale na poczatek tego nie potrzebujesz.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lakiernia . Co jak i za ile ??": - lakiernia - LAKIERNIA PROSZKOWA - Lakiernia w WLKP - PROFESJONALNA LAKIERNIA SAMOCHODOWA. - Mala garazowa lakiernia
• Strona 1 z 1
|
|