Witam,
prowadzę DG od 08.2006 w ubiegłym miesiącu wziąłem auto w leasing gdyż jest mi niezbędne do profilu działalności. Proszę o informację czy mogę się starać o dotacje na nie ??
Dzięki za info.
|
Leasing a dotacja |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Witam,
prowadzę DG od 08.2006 w ubiegłym miesiącu wziąłem auto w leasing gdyż jest mi niezbędne do profilu działalności. Proszę o informację czy mogę się starać o dotacje na nie ?? Dzięki za info.
No skoro już wzięłaś to auto w leasing to nie bardzo. Dotacje na zakup auta to dość ciężki temat, ale nie jest to niemożliwe.
Dzięki za obszerną informacje, zresztą widze ze już kilka takich udzieliłeś. Jeżeli nie wiesz to nie zaśmiecaj proszę mojego wątku a jeżeli masz coś konkretnego do napisania to udziel tych informacji żeby inni mieli do nich dostęp na przyszłość.
Z poważaniem
Nie ma się co unosić. Piotrek powiedział Ci wszystko na ten temat - nie można dostać dotacji na coś, co już zostało zakupione. O dotację stara sie przed rozpoczęciem realizacji projektu (tutaj zakupem samochodu).
Inna sprawa (o czym też wspomniał), że otrzymanie dotacji na samochód jest bardzo ciężkie. Szczególnie jeżeli ma to być tylko samochód. Gdybyś budował halę, kupował maszyny, wyposażenie, komputery linię produkcyjną i do tego samochód do transportu to wtedy tak, ale sam samochód - raczej bez szans. A same raty leasingu mogą być dofinansowane.
|
|