|
Leasing, a ubezpieczenie samochodu |
Leasing, a ubezpieczenie samochodu
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Jak wygląda sprawa ubezpieczenia OC i Autocasco samochodu będącego w trakcie leasingu ? Czy leasingobiorca we własnym zakresie wybiera ubezpieczyciela i zawiera z nim umowę, czy tą kwestią zajmuje się leasingodawca ?
Postaram sie odpowiedziiec mysle ze mam racje .otoz z reguly jest to tak z eleasingodawca ma swoja firme oni wykupuja i oplacaja a tobie tylk ofakture przysylaja do zaplaty i oczywiscie polise nowa no chyba ze masz w umowie ze ubezpieczenie oni oplacaja a tak czesto jest.pozdrawiam
Jest całkowicie inaczej (bynajmniej w moim przypadku), sam wybierałem gdzie chce ubezpieczyć samochód (chociaż mieli oferte ubezpieczenia) a leasingowawcy dostarczałem tylko ksero polisy. Oczywiście ubezpieczenie pełne i płatne gotówką na cały rok.
w moim przypadku sam ubezpieczałem auto i przedkładałem polisę leasingodawcy. Problemy pojawiły się w momencie likwidacji szkody. Ubezpieczalnia przelewa pieniądze na konto właściciela - czyli w tym przypadku leasingodawcy. Ten z kolei nie chciał zwrócić kosztów naprawy, ponieważ jak się potem okazało należało auto naprawić w autoryzowanym serwisie po uprzednim skonsultowaniu z leasingodawcą. Auto naprawiłem na własny koszt. Pieniądze pozostały u leasingodawcy (taki bonus z mojej kieszeni)
Sprawdź również podobne tematy:
- PZU oc- ubezpieczenie samochodu os.
- Ubezpieczenie samochodu - Leasing samochodu a VAT - Ubezpieczenie samochodu w koszty jak zaliczyć - Współwłasność samochodu a ubezpieczenie i koszty - Ubezpieczenie OC samochodu na firme i wliczenie go w koszty - Pytania leasing samochodu os. / Brokerzy leasingowi - Ubezpieczenie - Ubezpieczenie OCP Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|