Witam wszystkich.Forum znam od dawna, ale dopiero teraz postanwiłem napisać.
Moim zdaniem wieksza część autorów postów jest, że tak powiem ,, niedojrzała biznesowo''.Co wiaże się z błędną i niesprawiedliwą oceną pomysłów co niekiedy prowadzi do zaniechania przedsięwzięcia przez potencjalnego inwestora.
Ja mam za sobą kilka udanych i mniej udanych planów, a także wyjazd zarobkowy.
Waszej ocenie poddaje mój pomysł:
-oferta będzie skierowana do rodziców i uczniów klas 0-4
-przedmiotem oferty jest specyficzna lekcja muzyki, na której uczniowie będą mogli zapoznać się (dotknąć, zagrać,...) z instrumentami muzycznymi, z których na programowych lekcjach muzyki nie mogą poznać ze względu na braki w wyposażeniu szkolnych pracowni.
Celem mojej poniekąd misji będzi przybliżenie wychowawcom,rodzicom,uczniom korzyści jakie niesie rozwój naszych pociech przez wychowanie i kształtowanie muzyczne.
Szukam osoby, która pomogła by mi napisać scenariusz takiej lekcji.Nakreśliłem ten pomysł troche niezrozumiale.
Usługa moja jest świadczona z zewnątrz.
W mojej ofercie znajdują się między innymi: kontrabas, saksofon, trąbki, rogi sygnałowe, puzon, klarnety, instrumenty orientalne, skrzypce, (można wymieniać w nieskończoność)
Przekonuje panią dyrektor potem panią od muzyki ta pani przekonuje wychowawców klas, którzy nakreślają temat na spotkaniu z rodzicami.
Trzeba zaznaczyć, że za moje show rodzice muszą zapłacić od 2 do 5 zł.
Podobnie działają zapraszane do szkół teatrzyki.
15 uczniów x3zł x 5 klas x 20 dni= i tak przez 10 miesięcy