|
Licencja na transport drogowy |
Licencja na transport drogowy
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam 3 dni temu zlapala mnie służba celna doczepila sie do tego że jestem włascicielem firmy nie posiadam licencji , tlumacze że zatrudniam pracownika z licencja . Czy moge jezdzic na licencji pracownika ?? moja ksiegowa mowi ze tak a oni dali mi wezwanie do wyjasnienia
nie możesz. licencja jest na firme i tam wypisane sa np. pojazdy.
pracownik odpowiedziałny za transport w firmie jesli ma certyfikat kompetencji to ty nie musisz go mieć, aby dostać licencje. prawde mowiac myslalem ze to tylko inspekcja transportu drogowego sprawdza. jesli to transport do 3,5t nie trzeba licencji.
Pewnie chodzi Ci o certyfikat kompetencji zawodowych. Tak na boku to sluzba celna ma wieksz uprawnienia niz ITD
NIemożesz chyba że on założy firme na siebie i postara sie o licencje
ale równie dobrze to Ty możesz starac sie o licencje tranmspotową jesli zatrudniasz kogos, lub sam masz certyfikat kompetencji zawowodowych. ITD ma najwieksze uprawnienia niestety jesli chodzi o sprawdzanie kierowcy, ładunku i zgodności dokumntów związanych z transportem w firmie. a do tego są swietnie przeszkoleni i "zaprogramowani" na znalezienie jakiejkolwiek niezgodności w papierach.
witam wszystkich.
oszalec mozna z tymi przepisami :/ jeszcze nie zaczolem a juz mam dosyc zakupilem sobie samochód ciezarowy (wywrotke), zdalem prawo jazdy, mam psychotesty,zaswiadczenie lekarskie i zaswiadczenie o ukonczeniu kursu doksztalcajacego kierowcow przewozacych rzeczy. myslalem ze jak juz to mam to wystarczyzalozyc najzwyklejsza dzialalnosc gospodarcza ( oczywiscie robiac odpowiedni wpis w rejestrze dzialalnosci gospodarczych) i bede mogl spokojnie zarabiac, a tu sie okazuje ze jeszcze jakies licencje zaswiadczenia itp. no i tu mam wielka prosbe zeby mi ktos podpowiedzial co ja jescze mam zalatwic zeby miec to wszystko jak trzeba. (moja dzialalnosc bedzie jednoosobowa a nie jakas wielka firma transportowa) z gory dziekuje :D
Absolwent prawa z uzyskanymi dodatkowo kwalifikacjami z zakresu kadr i płac użyczy Certyfikatu Kompetencji Zawodowych na Krajowy i Międzynarodowy Transport RZECZY lub OSÓB niezbędny do uzyskania Licencji Transportowej.
Podejmę się również współpracy z zakresu prowadzenia ewidencji czasu pracy. Doradzę i pomogę załatwić wszelkie formalności. Telefon 694 298 035 Tomek. Obsługuje firmy z całej Polski.
Sprawdź również podobne tematy:
- MAGAZYNOWANIE A LICENCJA NA TRANSPORT DROGOWY
- Transport drogowy - Transport drogowy. Z kąd ceny ?? - Mały transport drogowy - Dzierżawa naczep i transport drogowy - Transport drogowy krajowy i międzynarodowy DAMCO - Licencja na transport - Licencja na transport - Licencja na transport - od czego zacząć Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|