Witam,
mam problem i niestety albo brak informacji albo bardzo rozne. Bede wdzieczny za porade...
Z dzialalnosci gospodarczej prowadzonej w latach 2001-2005 zostal komputer i fax jako srodki trwale. Jeszcze przed jej wyrejestrowaniem, zaczalem rozmowy ze wspolnikiem na temat nowej spolki i zarejestrowalismy firme w urzedzie miasta i GUS, spolka nie zostala zgloszona w US ani ZUS, gdyz nie rozpoczela swojej dzialalnosci, nie otrzymala nawet swojego NIPu a pomimo tego, przy wyrejestrowywaniu pierwszej firmy, srodki trwale zostaly 'przepisane' na ta nowa, ale de facto nie rozpoczeta spolke... Byc moze zostalo to zle rozwiazane, ale co teraz...? gdyz:
Od 1 marca 2007 rozpoczynam nowa dzialalnosc gospodarcza i chcialbym rozpoczac ja od nowa, bez zadnych starych spraw, do ktorych nagle bedzie mogl mi sie doczepic US. Chcialbym rozpoczac nowa firme z czystym kontem, co powinienem w tej chwili zrobic? A moze powinienem tylko dokonac zmian we wpisie do ewidencji i rozpoczac z tym co jest w tej chwili ? Jak bedzie najlepiej? Bede staral sie o pozyczke dla nowopowstalych firm, poza tym leasing samochodu bedzie rowniez przeznaczony dla firmy nowej, wiec raczej odpada przedstawienie dokumentow, w ktorych data rozpoczecia dzialalnosci 2001rok.. i tak za ostatnie 2 lata nie pokaze zadnych rozliczen rocznych, gdyz od 2 lat jestem zatrudniony na umowe o prace...
pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc
Tomek