|
Lokal fish and chips |
Lokal fish and chips
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co sądzicie o otworzeniu lokalu typu fish and chips takie jak są w Anglii. Mały lokal w centrum miasta 250 tys. mieszkańców.W Anglii ta potrawa czyli ryba+frytki zawinięta w papier robi taki szał jak u nas obecnie Kebab.Potrawa by była podawana głownie na wynos .Ryba co dziennie świeża frytki robione także ze świeżych ziemniaków.Cena takiego zestawu by była na poziomie kebaba czyli ok 8 zł. Myśle ze wielu osobą już się przejadły kebaby i inne zapiekanki i są gotowi na taką innowacje.
Takie lokale pojawiły się niedawno w Polsce, np. w Warszawie bodajże na ul. Koszykowej. Przy otwieraniu tego typu lokalu przydatna może być wizyta na targach które organizujemy w Krakowie (18 i 19 maja) o nazwie easyFairs FOOD-to-GO. To targi gastronomiczne ale w odróżnieniu od innych głównie są nastawione na produkty dla małej gastronomii, fast-food czy firm cateringowych. Mogę wysłać bezpłatne zaproszenie zainteresowanym (proszę w takiej sytuacji o wiadomość na priv)
Czy możesz udzielić więcej informacji, dać jakieś linki, zdjęcia? Jestem szalenie ciekawy jak to wygląda. W przypadku kebaba mamy prostą sprawę, bo kawałki mięsa są niewielkie, a tu? Jak to się je? :)
Może ktoś napisać jak w jego mieście taki bar funkcjonuje tzn czy są kolejki czy jest duży ruch i jakie są przykładowe ceny
wyglada to tak
frytki sa naprawde ogromne- to raczej sredni ziemniak pokrojony na 6-8 czesci w pionie a ryba to filet z dorsza w ciescie nalesnikowym- wszystko smazone na glebokim oleju smaczne tylko ryby sa drogie a porcja w uk to 4.5-5.00 funia to wiecej niz 8 zl ale warto zobaczyc czy sie uda to u nas nowosc
ja zapytam jak zrobic by ryba i frytki byly caly czas cieple lub gorace zeby klient nie musial czekac az sie usmaza?
To wszystko wyglada tak,ze twoja frytkownica ( specjalna do gastronomi chodzi caly dzien a w niej smazy sie na biezaco frytki i rybe, wszystko piecze sie tak szybko, ze nie ma obawy co do dlugiego czekania- ale jak sie tym martwisz to poszukaj w hurt gastronomicznych specjalnej lampy do utrzymywania lub takich szklanych lad , ktore wygladaja jak chlodziarki do cukierni tyle ze zamias chlodzic grzeja
jadwinia, 4,5 funia x 4,8zł za funia = 21,6zł, faktycznie jest to więcej niż 8zł, niestety, nie wiem o jakiej gramaturze mówicie, ale ryby są niestety drogie
filet jest naprawde duzy( jedna polowa ryby -bez osci wzdluz), i frytek tez masa!porcja na 2 osoby
pół szprotki czy pół wieloryba?? od tego zależy cena, ale za 8 zł to ile tej rybki + frytki będzie? bo żeby poczuć smak rybki to chyba 20zł nie wystarczy
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lokal fish and chips": - Fish&chicken&chips - FISH SPA - CHIPS VAN - Jazzy Chips - chicken & chips na wynos
• Strona 1 z 1
|
|