Witajcie forumowicze,
jestem tu nowy i jest to mój pierwszy post. Jestem Adam i mieszkam w Poznaniu. Posiadam lokal w samym centrum Poznania, jakies 40m2 (ex-kawalerka przerobiona na biuro), pokoj (19m2), kuchnia (9m2), lazienko-ubikacja, korytarz, na trzecim pietrze. Własny parking z tyłu budynku, wjazd na parking na pilota (bramka uniemożliwiająca wjechaniu nawet śmieciarki na teren posesji).
Wyposażenie lokalu typowo biurowe, stanowiska komputerowe (2), szafki na dokumenty, internet, kablówka, telefon, gaz, woda ciepła/zimna itd.
Cały czas myślę za co się wziąć, tzn. jaką działalność otworzyć. Mam kilkadziesiąt tysięcy na otwarcie biznesu, ale jeszcze brak konkretnego pomysłu.
Myślałem o wynajęciu, ale to grosze; jakieś 1000zł (max) miesięcznie a to mnie nie satysfakcjonuje. Tak sobie myślę o otwarciu firmy, która prowadziłaby księgi firmom. Zatrudniłbym księgowego/księgową z uprawnieniami. Co wy na to?
Myślałem o podjęciu współpracy z InPost (jeżeli chodzi o ogólnopolski transport), ale jakoś szefostwo nie ma czasu na udzielanie odpowiedzi na moje pytania.
Może agencja reklamowa? Nawiązałem współpracę z jedną firmą, która tworzy strony internetowe i chcę otworzyć przedstawicielstwo jej właśnie w Poznaniu. A co wy zaproponowalibyście mi?
z góry dzięki
Adam z Poznania