|
Lokal mam i 20tys |
Lokal mam i 20tys
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Jaki interes moglbym otworzyc majac dosc duze pomieszczenie i 20000zl ?
napisz gdzie mieszkasz, czego nie ma w Twoim mieście/wsi
Jestem ze wsi 6km od miasta Opola.Chodzi mi o taki pomysl powiedzmy uniwersalny ktory sprawdzil by sie wszedzie. Wcale nie mysle o otworzeniu sklepu to odpada. A te 20tys to moj kapital, wrazie czego sa jeszcze dotacje( czytalem ze mozna otrzymac dofinansowanie w wysokosci do 65% planoiwanowanej iwestyci)
wg mnie duzo zalezy gdzie dokladnie jest ten lokal, dobrze gdyby przy glownej trasie do duzego miasta.
moze warto pomyslec nad powierzchnia magazynowa, ewentualnie podzielic na mniejsze pomieszczenia i wynajmowac firmom ktorym lokalizacja w centrum miasta nie jest potzrebna - drukarnie? stolarnie etc? good luck:)
20tyś to niezbyt wiele jak na własny biznes.
Ale co powiesz na otwarcie "call center" ? :) Podpisać można zawsze umowę z jakąś firmą np. bankiem typu Lukas Bank, mBank i utworzyć dla nich call center. Dotacja oczywiście należało by wziąć - zatrudnić kilka osób. Pomysłów może być wiele, wszystko zależy od lokalu, jego powierzchni i położenia.
powierzchnie magazynowe to nawet dobry pomysl, a na 20tys sie oczywiscie nie konczy poniewaz chcial bym sie postarac o jakies dofinansowanie z UE lub pozyczke....
Wiem że to dziwnie zabrzmi ale pomogę tobie...ta kwota idealnie wystarczy na otwarcie biznesu który w tych czasach tak naprawdę najlepiej się rozwija choć mało ludzi o ty wie( i nawet dobrze) czyli wellness i fitness...to świetny biznes gdzie nie będziesz musiał wyrywać sobie rękawów a możesz mnóstwo zarobić...W Polsce jest coraz większa przepaść między tymi co mają pieniądze a tymi co nie mają-skoro mówisz że miasto sie rozwija to i więcej jest ludzi którzy mają pieniądze a co za tym idzie potrzebują rozrywki,wygody , relaksu...siedzę w tym od lat i nikt mi nie powie że Polacy nie maja pieniędzy bo jest to tylko fikcja, która niesie sie na ustach-prosty przykład-nawet biedni którzy zarabiają po 1200zł, mlodzi ludzie chodzą do Mc donalda,do kin,pubów i wydają na markowe rzeczy nawet ostatnie grosze-taka nasza mentalność-wydajemy więcej niż zarabiamy...zadzwoń a dowiesz się naprawdę wielu rzeczy, które zmienią twoje nastawienie do biznesu...to nic nie kosztuje więc spróbuj...podaję mój numer 515 050 288
Skup się lepiej na czymś co w dzisiejszych czasach jest na topie...według wielu analityków najlepiej zarabiającą branżą w Polsce jest i będzie w najbliższym czasie wellness i fitness...tyle pieniędzy wystarczy na początek...na rozkrecenie i pozyskanie konkretnej ilości klientów...wiem co mówie bo sam zaczynałem z podobna sumą a w tej chwili ma dwa świetnie działajace kluby...przede wszystkim nie jest to nudna branza i stale poznajesz nowych ludzi...jak chcesz sie dowiedziec czegoś naprawdę konkretnego to zadzwoń 515 050 288...pozdrawiam
"Duże" to określenie względne, ale jeśli miejsca jest wystarczająco to rzeczywiście wypadałoby skorzystać z bliskości dużego miasta i zrobić z tego magazyn. Ew. podzielić powierzchnię na mniejsze pomieszczenia, tak by większość wypożyczać, a i sobie zostawić "parę" metrów na własną działalność w przyszłości.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lokal mam i 20tys": - lokal ok 60m. 10-20tyś gotówki, co otworzyć? - Lokal 33m2 Wrocław, 20tys co otworzyć? - 20tys mieszkańców, główna ulica, mały lokal - lokal 80mkw 20tyś. mieszkańców jakis pomysł?? - lokal 100m parking plac 20tys.zl brak pomyslu
• Strona 1 z 1
|
|