|
Lokal w centrum meblowym Warszawa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam lokal w centrum meblowym w warszawie . Nie jest olbrzymia ok 20 m2 . Jakieś pomysly? Mi już w głowie huczy ale nic konkretnego nie wymyśliłem . Proszę o rady i pomysły .
Może wyposażenie, coś jak http://www.allegro.pl/123_wyposazenie.h ... view=gtext
jak lokal jest w cenrum meblowym to cgyba pomysł sam się rodzi
nie zrobisz ciuchów ,czy zabawek musza byc meble z definicji kwestai jest tyko jakie ? czy sie na tym znasz ? czy potrafisz robic dobre wizualizacje / czy masz kontakty z dobrymi wykonawcami ? takich czy ? mozna wymieniac wiele tym niemniej wazne jest ekspozycja to zdefiniuje ile i czy zarobisz ,i czy wogóle zarobisz
a moze jakies elemety dekoracyhne?
nie zajmuja duzo miejsca a podchodza pod wystroj wnetrza :)
a moze biuro, ktore by sie zajmowalo projektowaniem i dekoracja wnetrz. Jak ludzie przyjada kupic meble to moga skonsultowac wizje swojego mieszkania z fachowcem. Trzeba sledzic branzowe pisma wiedziec co jest modne. Moglbys sie skupic na projektowaniu wnetrz korzystajac z mebli jakie sa dostepne w tym centrum mozesz dzieki temu liczyc na darmowe katalogi, probki itp. Jak sam sie na tym nie znasz zatrudnij jakiegos studenta architektury. 20 m2 wystarczy na biurko z komputerem i jakies miejsce do obslugi klienta.
jasne jak sie nie znasz ,zatrudnij kogos kto sie zna
nie masz ekspozycji ,korzystaj z innych którzy wydali na to dyzo kasy korzystaj z pism branzowych jak nie masz pojecia i wiedzy przeciez aranzacja wnętrz to takie głupstwo ,monza sie na tym nie znac kup program ( dobry kosztuje klika tysiecy euro max czy autoca, arcon cos koło 5000zł -jden znajprostrzych) i powodzenia ? inne firmy ,te które maja swoje ekspozycje zrobone za ciezkie pieniadze nie wpadły zeby robic projekty przeciez to łatwa kasa
skad w tobie tyle zlosliwosci :???: logiczne ze od czegos trzeba zaczac bullba napisal posta i chce aby ludzie podeslali mu propozycje nie znam goscia moze studiuje akurat architekture albo ma znajomego co sie na tym zna i wejdzie z nim w spolke a jak nie to moze zatrudnic kogos to chyba logiczne, ze wlasciciel firmy nie musi sie znac na projektowaniu on kieruje calym przedsiewzieciem. Firmy meblowe na pewno beda z nim wspolpracowaly poniewaz bedzie im podsylal klientow i nie bedzie dla nich zadna konkurencja. Program do projektowania pewnie nie jest tania zecza ale uruchomienie firmy zawsze wymaga pewnej inwestycji. Wiecej powsciagliwosci w pisaniu postow!
Podstawa dobrze dzialajacej firmy sa ludzie, ktorzy sie znaja na robocie i wlasciciel (kierownik, menedzer, dyrektor) ktory sie zna na kierowaniu ludzmi i prowadzeniu tej firmy. Niezawsze osoba kierujaca zna sie na branzy w ktorej dziala. Wlasciciel restauracji nie musi umiec gotowac, zeby dobrze ja poprowadzic, menadzer orlenu nie musi sie znac na procesie przetwarzania ropy naftowej. Zarzadzanie, marketing, prawo, podatki- wlasnie na tym powinien znac sie wlasciciel firmy!
|
|