|
Lokal w nietypowym miejscu |
Lokal w nietypowym miejscu
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich, ostatnio wpadł mi do głowy pewien pomysł i myślałem o otwarciu pizzerii taki lokalik z piwkiem jakaś szafa grająca tak postarał bym się to zorganizować żeby to miejsce miało fajny klimat. Oczywiście takie pomysły już były na forum poruszane tylko ze ja chciałem lokal otworzyć na jakiejś wsi. I tu mam pytanie czy to by mi się opłacało wiadomo wioski są małe ale jak przejeżdżam przez okoliczne nie ma tam nic takiego są oczywiście jakieś tam bary ale to lokale bardzo standardowe. Myślę że mój pomysł miał by jakieś szanse ale proszę o opinie na ten temat
Witam,
1. wsie maja malo mieszkancow, 2. mlodzi ludzie ze wsi ruszaja do miasta lub za granice, 3. na wsi zostaja tylko emeryci, 4. pozostali utrzymujacy sie z roli cienko przeda, Podsumowujac, nie widze takiego biznesu na wsi :( Pozdrawiam Jerry
Ja również myślę, że wieś odpada.
Policz ilu tam jest potencjalnych Klientów, młodzieży, ludzi w średnim wieku, takich co by ich było stać do Ciebie przychodzić. Czy tam ktoś doceni ten "Twój klimat"? Niektórym wystarczy wino zrobione za sklepem. Chyba, że to jakiś rejon turystyczny lub na trasie przelotowej.
Poza tym duża częś sprzedaży pizzerii jest związana z dostawą do domu, a obsługiwanie trzech powiatów, to nie jest dobry pomysł.
Może przy ruchliwej trasie miałoby to rację bytu, ale człowiek, który chce zjechać z drogi, by coś zjeść z reguły nie nie szafy, piwa i hałasu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lokal w nietypowym miejscu": - Lokal w dobrym miejscu - Lokal w dobrym miejscu-moze tani ciuch? - Potencjał jest - pomysłu nie ma lokal w dobrym miejscu - Warszawa - wspólnik do KEBABA - jest lokal w dobrym miejscu! - Czajowni w nietypowym domku???
• Strona 1 z 1
|
|