Witam! Jestem w trakcie tworzenia portalu turystycznego o zasiegu, hmm no powiedzmy powiatu (choc z roznych wzgledow w ramach administracyjnych powiatu zamykac sie nie chce) Pan Robert Długopolski (w podonym temacie )
napisal, ze jego zdaniem, szanse maja strony traktujace o konkretnym rejonie kraju. Widze tu szanse dla siebie. Moje okolice odwiedza obecnie od 50 do max 75 tysiecy turystow rocznie (tereny gorskie) Turystyka preznie sie tu rozwija i za sprawa pewnego szczegolnego miejsca liczba turystow wg szacunkow ma od 2009 roku wzrosnac o kolejne 250 tysiecy (to jest zakladane minimum) Daje to razem pokazna (tak mi sie wydaje) grupe ponad 300 tysiecy odwiedzajacych. Dodac musze ze portal przeznaczony bedzie rowniez dla mieszkancow okolicy (promocja np turystyki weekendowej), co poszerza dodatkowo grono adresatow portalu.
Obecnie zbieram materialy, grafike zrobilem sam - ciut w tym kiedys siedzialem (nie wyszlo najgorzej), strona bedzie oparta na joomli ;) To wszystko musi na poczatek wystarczyc. Nie mysle od razu an tym zarabiac- nie chce na razie zakladac dzialalnosci, ale w przyszlosci mysle ze da sie cos wyciagnac z reklam, platnej bazy noclegowej i gastronomicznej.
Bardzo prosze o komentarze i rady. Jest szansa na wyjscie od strony hobbystycznej (choc juz na starcie bedzie tak naprawde czyms wiecej) i stworzenie portalu z szansa na zarobek? Pozdrawiam serdecznie :)