|
Lokata 140 tys zł |
Lokata 140 tys zł
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
WITAM WSZYSTKICH CHCIAŁBYM ZAŁOZYC LOKATE MAM 140 TYS ZŁ, CHCIAŁBYM SIE DOWIEDZIEC CZY JEST MOZLIWOSC ZAMROZENIE TYCH PIENIEDZY NA DŁUZSZY OKRES NIZ ROK NP 5, 10 LAT I CZY WTEDY MOGE LICZYC NA LEPSZE WARUNKI OPROCENTOWANIA? Z GÓRY DZIEKUJE
Witam Oczywiście jest to możliwe, ale nie w banku. Są inne rozwiązania, równie bezpieczne i bardziej dochodowe. Lokata w bezpieczne z samej konstrukcji DOBRE fundusze money w PLN przynosi 6-7,5% rocznie. Prawie równie bezpieczne rozwiązanie daje ok 10% rocznie. Sam stosuję takie narzędzie oparte na funduszach. Nie ma tam Podatku Belki przez CAŁY OKRES trwania lokaty. PB jest dopiero przy wypłacaniu i to daje więjszy zysk netto. Z takiej lokaty można wychodzić w całości lub cześci w dowolnej chwili. Jest najbardziej opłacalna właśnie za okres minimum 5 lat (znikają do zera malejące opłaty od wypłat). Opiszę szczegóły każdemu zainteresowanemu w odpowiedzi na prywatnego maila. Pozdrawiam, L.
Zamiast mrozić pieniądze na parę lat to zainwestuj je w dobry projekt biznesowy :-) jeżeli zadowala Cię max. zysk 14 tys zł rocznie to bez problemu zainwestujesz w pewniaka :-)
Tylko uważaj na takich którzy obiecują przy inwestycji 140 tys zł zyski miesięczne po 1 mln zł :-) ;-D
Najdłuższe lokaty bankowe, które dają gwarantowany zysk pozwalają zainwestować pieniądze maksymalnie na 3 lata. Paradoksalnie jednak w obecnej sytuacji rynkowej (rosnące stopy procentowe), lepiej zainwestować na krótsze lokaty. Dają one więcej zarobić niż nawet lokata 3 letnia, szczególnie lokaty "antybelkowe". Wykorzystują one codzienna kapitalizację odsetek. Niestety ten rodzaj lokat będzie dostępny tylko do 1 lipca 2011r. Po tym czasie od każdej lokaty będziemy musieli płacić podatek od zysków. Dlatego lepiej na razie wykorzystać jeszcze tę tarczę antypodatkową i zainwestować pieniądze najlepiej na lokacie 3 miesięcznej z codzienną kapitalizacją.
Jeśli jednak zysk, który mogą dać lokaty bankowe jest za niski, to można rozważyć inwestycję w tzw. produkty strukturyzowane, których termin zapadalności może wynosić nawet 5 lat. Te produkty nie gwarantują określonego zysku, a jedynie zwrot wpłaconego kapitału. Ale potencjał zarobku na takich lokatach jest o wiele większy niż na depozycie bankowym. Pozwalają one inwestować pieniądze na takich rynkach jak: akcje, surowce naturalne, waluty i inne bardziej ryzykowne instrumenty. Długi horyzont inwestycyjny (czyli 5-10 lat) może skłonić do wyboru również funduszy inwestycyjnych. Portfel zrównoważony powinien za jednej strony ograniczyć ryzyko straty kapitału oraz dać szansę na zysk netto nawet w okolicach 10% rocznie przez okres 10 lat. Pozdrawiamy, Comperia Porównywarka finansowa
Jeżeli jesteś zainteresowany dłuższą lokatą to zdecydowanie polecam lokatę kapitału w ziemię. Moja propozycja to działki na mazurach. Działki są 30-arowe. Przewiduje się że w ciągu najbliższych lat, po uwolnieniu sprzedaży ziemi obcokrajowcom, te działki przyniosą zyski w granicach nawet do 1000 % ! Mam konkretne propozycje. Wysyłam ci na pw adres strony na której znajdziesz wszystkie informacje.
witam serdecznie moze ja bede miala dla Pana dobra lokate oszczednosciowa jakby Pan byl zainteresowany zapraszam na priv
Przy sporej sumie warto przejrzeć w poszukiwaniu ofert wyszukiwarkę Jartomu. Mają mnóstwo atrakcyjnych nieruchomości, które stoją wolne. Tak więc jeśli suma oszczędności zbliża się do 7 cyfr to naprawdę można próbować. Trafiając okazję można wygospodarować spory zysk.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lokata 140 tys zł": - Lokata 12%!!?? - Lokata na 430.000 PLN ??? - LOkata - lokata - Lokata 10 000 zł
• Strona 1 z 1
|
|