Witam,
Mam 2000 zł, które chciałbym gdzieś przetrzymać do ok. września. Pomyślałem, żeby oddać je
na lokatę. Nie znam się na tym w ogóle, dlatego chciałbym się zapytać czy jest w ogóle sens
oddawania takiej niskiej kwoty na lokatę.
|
Lokata dla małej kwoty |
Lokata dla małej kwoty
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Witam,
Mam 2000 zł, które chciałbym gdzieś przetrzymać do ok. września. Pomyślałem, żeby oddać je na lokatę. Nie znam się na tym w ogóle, dlatego chciałbym się zapytać czy jest w ogóle sens oddawania takiej niskiej kwoty na lokatę.
Co znaczy czy jest sens? Chodzi Ci o to czy zarobisz na tym 500zł? oczywiście że nie, policz sobie ile zarobisz na lokacie ok 5% na 3 miesiące i będziesz wiedział co i jak, ja zakładam lokaty po 1000zł już 3 mam takie i jedną z większą sumą nie ma na tym kosmicznych zysków wiadomo ale pieniądze pracują zamiast bezczynnie leżeć i lepiej mieć nawet te 10 zł niż nic ja wychodzę z takiego założenia przynajmniej, dlatego moim zdaniem to się opłaca. Ja mam ulokowane wszystko w OF ale jak teraz tak patrzę na oferty to wszędzie wygląda to podobnie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lokata dla małej kwoty": - VAT - od jakiej kwoty? - ZAINWESTUJE KWOTY OD 10 mln - PRZEKROCZENIE KWOTY WOLNEJ OD VAT - Gwarantowany zwrot 33,33% w 18 m-cy z kwoty 1,2 mln. pln. - Gwarantowany zwrot 33,33% w 18 m-cy z kwoty 1,2 mln. pln.
• Strona 1 z 1
|
|