|
Lokata dynamiczna |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Witam... Mam zaoszczedzone 2660 zl i chchialabym dac te pieniadze na lokate dynamiczna do 14,5% w polbanku... Bylam u doradcy ale on za bardzo nie wytlumaczyl mi na czym polega ta lokata , jakie zyski beda jesli zaloze lokate na 12 miesiecy i jaki % bank zabierze... Oprocentowanie jest nastepujace... 4%...4,15%...4,35%...4,65%...5%...5,4%....5,95%...6,65%...7,6%... 8,9%...11%....14,5%...Prosze pomozcie mi obliczyc ile zysku bede miala z tej lokaty .. Dziekuje :)
Odsetki możesz obliczyć według wzoru:
(2 260*(4%+4,15%+4,35%+4,65%+....+14,5))/12 Czyli ok 6% co daje 159 pln brutto czyli ok 129 netto. Moim zdaniem uważam, że lepiej wrzucić to na jakies konto oszczędnościowe tak, aby w każdej chwili moc je wyciągnąć jesli na horyzoncie pojawi się jakaś sznasa na zarobienie większej kwoty (a moim zdaniem jest szansa ta to że fundusze inwestycyjne zaraz ruszą i moze być kilka ciekawych propozycji) Pozdrawiam Ganesa Finance&Legal doradztwo finansowo-prawne
[quote="Ganesa Finance&Legal"]Odsetki możesz obliczyć według wzoru:
(2 260*(4%+4,15%+4,35%+4,65%+....+14,5))/12 Czyli ok 6% co daje 159 pln brutto czyli ok 129 netto. ale mam to rozumiec ze to jest kwota jednorazowa czy miesieczna?
witam jest to kwota która otrzymasz po 12 miesiącach , sprawdź czy w przypadku zerwania lokaty nie tracisz odsetek ,
czyli albo konto oszczędnościowe , np w m banku oprocentowanie 5.75 % w skali roku kapitalizacja co 1 miesiąc( plus koszta za utrzymanie konta sprawdź) lub np lokaty 10 , 14 dniowe oprocentowanie od 3 do 5 % ( np bph) kapitalizacja odsetek co 14 dni , automatyczne przedłużanie i wszystko poprzez internet , przy takiej kwocie 1% w tą czy w tamtą to znikome straty bądź zyski napisz w jakim banku masz konto , coś poradzimy:] pozdrawiam Rafał
konto mam studenckie w PKO BP a te konta oszczednosciowe.. to jak mam liczyc jaka kwote miesieczna otrzymam ..?
|
|