|
Lokata expander SALSA |
Lokata expander SALSA
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
hej, a co sądzicie o lokacie strukturyzowanej expandera. zysk do 110% = 100% gwarancji kapitału, 10% możliwego zysku?
Jeśli tylko rok, to popróbować można... najwyżej inflacja nadgryzie;P
"Salsa to 4-letnia lokata strukturyzowana"
To kijem bym nie dotknął;)
A ja się wczytałem bardziej w ich oferte i:
Mechanizm „zabezpieczający” działa w przypadku tego produktu podwójnie. - Z jednej strony zapewniona jest ochrona 100% zainwestowanego kapitału, a z drugiej, strategia inwestycyjna jest tak skonstruowana, aby wyniki były stabilne i niezależne od bieżącej koniunktury giełdowej. Strategia opracowana przez Deutsche Bank, opiera się na 10 indeksach z grupy DJ Eurostoxx, pogrupowanych w pięć koszyków sektorowych: budownictwo i surowce, telekomunikacja i technologie, energia i usługi, medycyna i branża chemiczna oraz banki i ubezpieczenia. Strategia zakłada dynamiczną wymianę pozycji długich i krótkich w portfelu, czyli sprzedaż jednej pary indeksów przy jednoczesnym zakupie innej pary. produkt wygląda na bardzo pozytywny a zyski nie 10% jak pisałem wcześniej tylko 110%! trzeba się temu przyjrzeć. wygląda na to że lokata strukturyzowana to wymarzony produkt na besse na giełdzie;]
obecnie na rynku panuje moda na lokaty strukturyzowane. Przeważnie są na 4-5lat, 100 lub 80% gwarancja kapitału i udział w zyskach od 100 do nawet 120%. Zainteresowanych proszę o pw , odpowiem na każde pytanie dotyczące tego rodzaju lokat
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lokata expander SALSA": - Expander - Expander - franczyza - Expander - franczyza - Lokata 12%!!?? - Lokata na 430.000 PLN ???
• Strona 1 z 1
|
|