|
Lokata + fundusz |
Lokata + fundusz
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Czytałam artykuł odnośnie wysokiego oprocentowania lokat pod warunkiem przystąpienia do jakiegoś funduszu inwestycyjnego czy jakoś tao=k. Słyszał ktoś o takiej możliwości? Przede wszystkim czy jest to bezpieczne? A i na czym taki fundusz by polegał? A może ktoś korzysta z takich usług - czekam na wszelkie opinie!
Witam,
od czasu do czasu banki starają się przyciągnąć do swojej oferty klientów poprzez produkt, który łączy w sobie inwestycję na lokacie bankowej oraz w funduszu inwestycyjnym. Ta pierwsza część inwestycji jest bezpieczna, gwarantuje określony poziom odsetek. Inwestycja w fundusz takiej gwarancji nie daje. Poza tym zwykle banki zastrzegają, że aby uzyskać wysokie oprocentowanie lokaty, w funduszu powinniśmy zainwestować proporcjonalnie więcej pieniędzy niż na depozycie bankowym. Więc ryzyko całej inwestycji może być spore. Dlatego niech nie skuszą nas bardzo wysokie oprocentowanie lokaty. Może okazać się, że zysk z lokaty zostanie "skonsumowany" przez stratę na fundusz inwestycyjnym. Bardzo uważnie wybierajmy tego typu produkty. Jeśli już chcemy zainwestować część pieniędzy na lokacie i funduszu, to po prostu oddzielnie wybierzmy najlepszą lokatę na rynku oraz najlepszy funduszu, z odpowiednim profilem ryzyka w stosunku do naszych oczekiwań. W takiej sytuacji możemy podzielić pieniądze na lokatę i fundusz w stosunku, jaki jest dla nas najbardziej komfortowy. Pozdrawiam, Karol Wilczko Porównywarka finansowa Comperia
czyli nie dla mnie, a właśnie ciekawie brzmiało... pozory mogą mylić, niestety..
czytałam o tym artykuł u Was na stronie.. ogólnie ciekawe rzeczy tam piszecie. oby tak dalej!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lokata + fundusz": - Fundusz czy lokata - 13.000 euro - lokata czy fundusz ? - Fundusz, giełda czy lokata??? - lokata czy fundusz inwestycyjny? - Fundusz ? A może dobra lokata?
• Strona 1 z 1
|
|