|
Lokata na dzień dobry |
Lokata na dzień dobry
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Ktoś z was słyszał już coś niecoś o tej lokacie? Opłaca się to? Ktoś może mi na jej temat powiedzieć coś więcej?
Każdy klient, który zdecyduje się na ten produkt, natychmiast po wpłacie pieniędzy otrzyma należne mu odsetki.
Lokata "Na Dzień Dobry" może być zakładana na okres trzech lub sześciu miesięcy, a oprocentowanie wynosi odpowiednio: 6,5 i 5,5 proc. Czyli psi zysk.
Hmm... psi? Wydawało mi się, że 6,5% to dużo...
6,5 % w skali roku przy lokacie 3-miesięcznej to wcale nie tak mało, poza tym otrzymane na samym początku odsetki można dalej inwestować, co opłaca się szczególnie przy lokowaniu większej kwoty. Poza tym lokata ta wydaje się być bardzo bezpieczna- stałe oprocentowanie i odsetki z góry to duży plus. Nie wiem tylko dlaczego oprocentowanie jest niższe przy lokacie 6-miesięcznej?
z tym dalszym inwestowaniem to super pomysł... miałam zamiar ulokować dość dużą kwotę więc i odsetki zarobiłyby na siebie...
Do tego potrzebna będzie większa kwota, ale tak czy inaczej zawsze lepiej otrzymać kasę od razu i zrobić z nią coś pożytecznego;)A orientujecie się może co się dzieje w przypadku zerwania umowy?To znaczy wcześniejszego wypłacenie pieniędzy? Trzeba ponieść jakieś dodatkowe koszty?
Wypłacają ci kwotę pomniejszoną o odsetki które dostałaś na starcie. Z tego co się orientuję nic innego się nie płaci...
To dobrze, w razie czego nie ponosi się dodatkowych kosztów. Nie znalazłam bynajmniej żadnego takiego zapisku, czyli lokata w pełni bezpieczna;)
Wiem, że gdzieś o tym czytałam, ale na stronei faktycznie tego nie widzę.. chyba gdzieś na innym forum...
No tak, czyli jak w przypadku każdej innej lokaty, tracisz tylko całość odsetek,dodatkowych kosztów brak:)
Zakładając, że człowiek będzie chciał się wycofać... ale, żeby wycofać się z 3-miesięcznej lokaty trzeba mieć ku temu na prawdę powód - 3 miesiące to w końcu nie jest specjalnie długi okres...
Dokładnie, ale różnie to bywa, przezorny zawsze ubezpieczony, stąd niektórzy pewnie wybiorą lokatę dynamiczną- tak czy inaczej dobrze, że taki wybór mamy;) Moja mama dziś założyła lokatę " Na dzień dobry" i odsetki dostała od razu, czyli działa:)
a dlaczego miałoby nie działać? :|
Amiga z ciekawości - 3- , czy 6-miesięczną?
Z tego względu, że czasem są jakieś ukryte warunki tudzież wymagania o których nie mówi się wprost. Na szczęście w tym przypadku BOŚ stawia sprawę jasno, wszystko jest tak jak w przedstawionej ofercie. 3-miesięczna, nie ma sensu zamrażać środków na 6 miesięcy jeśli oprocentowanie jest wtedy niższe.
no to fakt, dziwnie, że mają równocześnie dwie takie lokaty... w tym przypadku chyba każdy wybrałby 3-miesięczną ...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Lokata na dzień dobry": - Dzień Dobry/Dobry Wieczór - dzień dobry - dzień dobry - Dzień dobry :-) - Dzień dobry :))))
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|